Merkely Béla szerint nincsenek meg neki azok az adatok, amiket ő maga kommunikált október végén

2021. december 20. 19:44

Hónapok óta nem lehet megtudni, hogy koronavírussal összefüggésben elhunytak hány százaléka kapott oltást.

2021. december 20. 19:44
null
Szél Bernadett
MTI-OS

„Jól jellemzi a magyar járványkezelést és az azt övező titokfalat, hogy hónapok óta nem lehet megtudni, a kórházban fekvő koronavírus betegek illetve a koronavírussal összefüggésben elhunytak hány százaléka kapott oltást. Október végén Merkely Béla, a SOTE rektora négy egyetemi klinika »rendszeresen egyeztetett adataira« hivatkozva azt állította, hogy kizárólag 65 év alatti oltatlanok vannak lélegeztetőgépen. Amikor azonban kikértem ezeket az adatokat, azt írta, 15 napot kér, majd ezt 45-re módosította, most pedig kaptam egy jó nagy elutasítást. 

A SOTE konkrétan azt is letagadta, hogy léteznek ilyen adatok, holott ezeket Merkely Béla korábban kommunikálta. Konkrétan ezt válaszolták egy hosszabb jogi levezetés után: »Sajnálattal tájékoztatom, hogy az Ön által kért adatokat a Semmelweis Egyetem nem tudja az Ön rendelkezésére bocsátani, mert azokat a kért formában nem kezeli és a fentiek alapján nem is köteles előállítani.« A kért forma ez volt: a koronavírussal fertőzöttek kórházban ápoltak, lélegeztetőgépen levők, illetve elhunytak oltottsága. Ezen túlmenően kértem, küldje el azt is, az oltottak hány és milyen típusú oltást kaptak és milyen a betegek kormegoszlása.

Kérdésem: ha nincs semmilyen adatuk a kórházban és lélegeztetőn levők oltottságáról, akkor Merkely Béla október végén milyen adatokat közölt? Mi alapján mondta azt, hogy »a négy egyetem rendszeresen egyeztetett adatai szerint« nincs oltott lélegeztetőn? Ha vannak adatai, miért nem árulja el? Miért 45 nap után közli velem, hogy nincsenek is adatai és nem köteles azokat előállítani? Miféle járványkezelés, miért titkos, ami minden normális országban nyilvános adat: hogy a betegek, a kórházban fekvők és elhunytak közül hány van beoltva? Miért hétpecsétes államtitok minden alapvető járványügyi információ?”

Fotó: MTI/Komka Péter

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. december 21. 11:00
széky szél zenél hangja sekély
masikhozzaszolo
2021. december 21. 10:27
Szakértő lettem. A nővérem 2 oltást kapott. Koronavírussal kórházba vitték. Aztán tüdőgyuszi. Semmi lélegeztetőgép, de Covid osztályon volt. A Covidból kigyógyították. Aztán a tüdőgyusziból is. Minden nap meghalt mellette egy oltatlan beteg. Nem lélegeztetőgépen, az nem ér semmit, ha már nincs hozzá tüdőd. Már otthon van, a letelt karantén után.
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. december 21. 09:17
"Mi alapján mondta azt, hogy a négy egyetem rendszeresen egyeztetett adatai szerint nincs oltott lélegeztetőn? Ha vannak adatai, miért nem árulja el? " Ez jó kérdés. Már akkor is írtam, amikor ezt a baromságot hazudta ez a csávó, hogy háromszorosan oltott ismerősöm van lélegeztetőn korona miatt (azóta meg is halt), de ez a csávó fapofával benyögi az ilyen nyilvánvalóan nem igaz dolgokat. Miért nem lehet konkrétan megmondani, hogy igen, kérem 100 intenzíven lévő betegből jelenleg 78 oltatlan, 19 kétszer oltott, 2 háromszor oltott? Ja, hogy akkor látszana, hogy valóban ér valamit az oltás, de nem egy csodaszer? És nem lehetne habzó pofával üvölteni az oltatlanok ellen? Mondom, mint oltott, mielőtt bármelyik faszszopó ezzel a zseniálisan bonyolult "érvvel" nekem támadna. :D
vajda
2021. december 21. 06:39
Ez év augusztusának elején CsCs (csüngőhasú csutkány) kormányhatározatban rögzítette, hogy a Norvég Királyság 77 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak a Norvég alap támogatásának meg nem fizetése miatt. A határozat felhívta Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel együttműködve tájékoztassa az Európai Unió intézményeit Norvégia magatartásáról, valamint vizsgálja meg, miként lehet Magyarország igényét a Norvég Alapból járó támogatások kapcsán jogi és egyéb úton érvényesíteni. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter pedig azt a feladatot kapták, hogy vizsgálják felül a Magyarország és Norvégia közötti gazdasági kapcsolatokat. Történt-e valami azóta? Teljesítették-e a miniszter hölgyek és urak a feladataikat? Fizetett-e már a Norvég Királyság? Mikor, és kitől kapunk erről tájékoztatást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!