A miniszterelnök egy tolvaj!

2021. november 30. 16:32

Évekig kisajátít ez a mocskos diktátor egy közterületet kamuindokkal, mert retteg!

2021. november 30. 16:32
null
Pozsonyi Ádám
Origo.hu/888

„– Körbekordonozták a Karmelita kolostort. Évekig kisajátít ez a mocskos diktátor egy közterületet kamuindokkal, mert retteg!

A sálas férfi ott mellette nyomkodta tovább a telefonját. Néha elmosolyodott – talán mosómedvés vagy vidrás posztok kerülhettek elő, mert ezeket mindig követte –, és nem válaszolt. A fejét sem fordította felé. Ahogy senki más a megállóban.

– Fosik a kicsi Mussolini – emelte fel most kissé a hangját. – Én Karácsony helyében az összes bekötőutat feltúrnám, aztán csatornacsere.

A sálas férfi hirtelen eltette a telefont, és felpattant az épp beérkező villamosra.

Ott maradt egyedül.

Nézte a távolodó járművet, figyelte, amint egyre kisebb és kisebb lesz, majd megrántotta a vállát, s elindult találomra az egyik mellékutcán.

Szemerkélni kezdett az eső.

Egyik lábát a másik után helyezte az aszfaltra, kerülgette a tócsákat, és olykor egy-egy pillanatra megállt. Mint ahogy most is.

Azon töprengett, hogy benézzen-e a közeli piacra, amikor valaki az oldalának ment. Látszott az illetőn, hogy meghökken, felvonja a szemöldökét, mint aki egy gödröt vagy farönköt észlel ott, ahol nem látszott semmi, majd továbbment.

Ő ideges arccal markolta, tapogatta az egyik karját, ahol fájt az ütődés helye, s még fel sem ocsúdott, amikor a fájdalom ismét belenyilallt.

Hát nem látják? Hát senki nem veszi észre?

A kirakatra pillantott szemben. De hát ő látja saját magát! Ő látja magát, a piti életét, a teljesítményét, a hallgatózást a szemközti ajtó előtt a lépcsőházban, és amikor felbontotta a szomszédja leveleit. Meg amikor direkt kinyitja a lépcsőházban az ablakot, mert tudja, hogy a közös képviselőt ez idegesíti.

Nézte, nézte a képét, sokáig, és úgy tűnt, már maga sem veszi észre saját magát.

Szinte felsikoltott.

– A miniszterelnök egy tolvaj!”

Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rúzabandi
2021. november 30. 20:56
A szemkilövető főnököd az nem tolvaj?? Tudod ott fenn a szemlőhegyi villájában amit klárika ősei vettek el a zsidóktól!! Mocskos rohadék komcsi bérencek vagytok de áprilisban mentek a levesbe...
Pierre
2021. november 30. 18:59
EP-delegáció: Annyit lopnak Magyarországon, hogy párhuzamos állam jöhetett létre. https://www.szabadeuropa.hu/a/ep-libe-jogallam-felmeres-eu/31585335.html
Leskelődő
2021. november 30. 18:27
Nem Pozsonyi fejéből pattant ki ez az alak, legalábbis a prototípusával találkoztam az Astoriánál. Ott nyomta a kormányellenes sirámokat jó sokáig. Az a vicc, hogy azért nyammoghatott ott olyan hosszasan, mert Karigeri hektikus metrópótlóira nem fért fel.
teklapavle
2021. november 30. 18:06
A családvédelmi akcióterv zajos sikeréről is beszámol majd a Mandiner és a 888? "Ötmillió forintos kártérítést kapott az a nő, akit kismamaként „ismétlődő szülés veszélye” miatt nem vett vissza munkába az egyik országos állami hivatal"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!