Július 23-i hatállyal kiléptem a Demokratikus Koalícióból!

2021. szeptember 15. 22:58

Úgy éreztem, hogy rám csupán egy gombnyomkodó szavazóautómataként számítanak.

2021. szeptember 15. 22:58
null
Hoffer Dávid
Facebook

„KÖZLEMÉNY!!!:

Július 23-i hatállyal kiléptem a Demokratikus Koalícióból! A városi frakcióban való jövőbeni szerepvállalásomról hamarosan döntök.

A döntés régóta érlelődött bennem, de mostanra vált számomra vállalhatatlanná a közös munka. Az elmúlt időszak sok történése, döntése volt számomra vállalhatatlan, de a véleményem süket fülekre talált. Végül úgy éreztem, hogy rám csupán egy gombnyomkodó szavazóautómataként számítanak.

Ennek következményeként szavazataimban is kénytelen voltam vállalni az eltérő véleményem. Még ezek után sem a problémák megbeszélése jutott a vezetők eszébe, hanem a fenyegetőzés és kioktatás. Lusztig alpolgármesternek (aki egyik fő érv a DK elhagyása mellett) vállalhatatlan stílusa és nyilvánvaló alkalmatlansága dacára csupán fenyegetőzésre és rossz ízű utasítgatásokra futotta. Ő a tanusított viselkedésével jelentősen megkönnyítette a döntésemet. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a szavazatom miatt a városházán dolgozó édesanyámon állt bosszút a mindig mosolygós, mélyen demokratának látszó polgármester. A közgyűlés utáni napon az évek óta a városházán dolgozó édesanyámat lefokozták, áthelyezték és a folyamatban lévő béremelését visszavonták. Így viselkednek a magukat büszkén mások fölé helyező demokraták.

»A képviselő szavazata miatt a családján állnak kicsinyes bosszút.«

Bár aki közelebbről megtapasztalta a polgármester vezetési stílusát, aki belátott már a bájos mosoly mögé, olyan nagyon nem is lepődhet meg ezen.

Amikor Varju László – a DK alelnöke – felhívott, hogy fenyegető hangnemben a szavazatom megváltoztatására utasítson, jeleztem neki ezt a problémát. Ő erre azt válaszolta, hogy őt nem érdekli az én anyám. A Polgármestert kell támogatni mindenáron. Majd amikor elmagyaráztam, hogy a város működőképessege van kockán, és Ilona ki akarja a várost ezzel fosztani, egy döbbenetes válasz érkezett:

»NA ÉS? NEKED AZ A DOLGOD, HOGY ÚGY SZAVAZZ, AHOGY A PÁRTELNÖKÖD MONDJA! TUDUNK EGYÜTT DOLGOZNI, VAGY NEM?«

Én megismételtem, hogy itt nem az én anyámról, hanem vállalhatatlan, a DK-hoz méltatlan módszerekről van szó. Neki ezek a módszerek nem bizonyultak vállalhatatlannak és csak azt hajtogatta, hogy Ilona a mi (értsd: a DK) polgármesterünk, ezért nekem nem térhet el a vélemyémyem az övétől. Én azonban gondolkodó ember és nem szavazógép vagyok. Így aztán nekem kellett lépnem és elhagynom azt a pártot, amely szavakban demokrata, tetteiben pedig diktatórikus!

Én maradok, aki voltam. Sok illúzióval szegényebben, de sok tapasztalattal gazdagabban továbbra is a város, a választókerület érdekeit képviselem, az ott lakók boldogulásáért és egy jobb Magyarországért dolgozom!”

Fotó: Hoffer Dávid, Facebook

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2021. szeptember 16. 10:25
Július 23 nem múlt már el egy kicsit?
olajfa1
2021. szeptember 16. 08:57
A DK-nak már csak ilyen "gombnyomogató autómaták"-ra van szüksége! vagyis a DK-ban GONDOLKODNMI TILOS! Csak és csakis a Gyurcsányi gondoloatok lehetnek! Ennyit a DK-ról meg Gyurcsány Ferencről meg a "jelöltjeiről"...
Teringettét
2021. szeptember 16. 08:50
Továbbra is megválaszolatlan a kérdés miszerint vajon mégis mi vihet rá bárkit is arra, hogy önszántából beálljon a DK soraiba?!
lofejazagyban
2021. szeptember 16. 08:48
hány ilyen ütődött rohangálhat ma a moslékban, a zavarosban halászva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!