Tóth Gabi a vízen jár

2021. augusztus 29. 07:17

Magam is szkeptikusan fogadtam, amikor kiderült, hogy Tóth Gabi milyen szolgálatot lát el abban az egyházban, amelybe beleszülettem.

2021. augusztus 29. 07:17
null
Gável András
Facebook

„Bevallom, kezdetben magam is szkeptikusan fogadtam, amikor kiderült, hogy Tóth Gabi milyen szolgálatot lát el abban az egyházban, amelybe beleszülettem, ahol felnőttem, és amelyben ma is Isten jelenlétével töltekezem.

Gabi mostani nyilatkozatait olvasva azonban világossá vált előttem, hogy

azok élő hitből és Isten-barátságból forrásoznak.

Igaz, számos ponton a gyermekek gyerekbetegségeit is fel lehet fedezni az Úr felé forduló énekesnő szívében, ám melyikünk nincs ugyanígy úton.  

A globális spiritualitás még nem az az út, amelyen teljes mértékben Jézussal járhatunk, akihez mérve minden mást szemétnek tartunk. Ilyen szemét jellegű dolog az agykontroll és egyéb, a kereszténységgel összeegyeztethetetlen szellemiségű praktikák. De ugyan ki mondhatja el magáról, hogy ő már megérkezett, és birtokolja a tutit? Azt gondolom, egyikünk sem.

Azt mondják a követ ragadó ítélkezők:

ha Gabi már egyszer kivillantotta a popsiját ország-világ előtt, nem lehet ilyen változás az életében.

Ezzel egyszerűen elítélték őt, és lelki értelemben teljesen meztelenre vetkőztetik, hogy megszégyenítsék. Épp úgy, mint Jézust, akit megfosztottak minden öltözékétől.

Az »egyháziak« pedig elkezdenek tartani attól, hogy a jól megszokott, ám sok esetben élettelen és büdös posvánnyá silányodott istenkapcsolatuk és »liturgiáik« veszélybe kerülnek, és még a végén változtatni kellene az életükön. Azt már nem! Inkább kilökik a saját esendőségükre rámutató friss megtérőt.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vikati
2021. szeptember 01. 09:09
Tóth Gabi egy emblematikus figurája annak a zanzásított, ekletikus tömegrendezvénynek, amit eucharisztikus kongresszusként futtatnak. Sokaknak a fejében ez a kongresszus meghirdetése idején egy katolikus vallási ünnepként volt. Sokunk azt gondolta, hogy a magyar egyház mindazokat és mindazt fel is vonultatja előadás, beszélgetés, tanúságtétel és más közösségi programok révén, ami ma az egyház Magyarországon.Nos hát nem így lett. Eszünkbe sem jutott, hogy ebből egy kulturális magyar dzsembori lesz. Számomra döbbenetes, hogy az igazán mélyen hiteles arcok, akik ezért az egyházért sokat tettek, sokszor a szabadságukat adták, évtizedeken át egzisztenciális hátrányt szenvedettek nem elől vannak, hanem csendben a háttérben./Lelkiségi mozgalmak, papok, nagy hatású szerzetesek, egyházukban élő évek óta aktív világiak. /Harsány arcokat, furcsa, ismeretlen , biztos sok esetben tiszteletreméltó alakokat toltak előre, akik biztos meghatódtak az oklevelektől, és a hirtelen jött megtiszteltetéstől, de az egyháznak nem ők az arcai, ezt bizton állíthatom. /Kivételek vannak!/Nem nehéz látni, hogy itt valami kulturális kavalkád megjelenítése a cél. Holott......Ez eredetileg egy mélyen vallási rendezvény lenne, ahol az eucharisztia lenne a középpontban. Hát nem úgy tűnik. A programsort látva, egy több esetben színvonalas, némely esetben cirkuszos, tömegrendezvény körvonalai látszódnak. Tóth Gabit én nem bántanám. Ákost és a többit sem. Ellenben a kongresszus szervezőinek felelősségét felvetném. Mi a célja ezen emberek előtérbe hozásának? A kongresszus előterébe olyan csoportok , emberek kerültek be/Tisztelet a kivételeknek!/, akik túlmutatnak a kongresszus eredeti célján. A"Találkozz Jézussal Budapesten! "mottó is kérdéseket vet fel. Miért? Jézus városhoz kötődő lenne? Jézussal mindenhol lehet találkozni. Ha vallási közösségi élményt vagy meghitt bensőséges szakrális találkozást szeretettek volna, akkor nem tolják el egy könnyűzenével vegyített kulturális irányba az egészet.Hála Istennek, ő a rejtekben szeret találkozni az emberrel. Úgy hogy nem biztos, hogy a nagy zajban meglelhető.
VakzKommondor
2021. augusztus 30. 09:40
Felfújt szájú mellű seggű visítós lakotelepi műliba értékrend nélkül Egyenes az út a fideszbe
nyugalom
2021. augusztus 29. 21:31
Konc et-nő brodival? Na, aztan jo lenne -a libsikomcsinak! Egyebkent ez nem az ő ünnepük, mi közük hozza? Jőn a zsidó ünnep, azzal foglalkozzanak!
nyugalom
2021. augusztus 29. 21:28
Faj, hogy nem a Dohany utcaban! Na skkor rendben lenne minden!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!