Alibi keresztények

2021. május 06. 14:49

Az elmúlt években 11 milliárd forintot költött el keresztények segítésére az állam.

2021. május 06. 14:49
null
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
Jelen

„Magyarországon 2017 óta létezik egy államtitkárság, amelynek feladata az üldözött keresztények segítése. Az elmúlt években 11 milliárd forintot költött el erre a célra az állam. A kormány az egyházak és vallások nemzetközi helyzetével foglalkozó vitákban előszeretettel hozakodik elő azzal az amerikai alt-right-ban népszerűvé vált mondással, amely szerint a világon a legüldözöttebb vallás a kereszténység, a világ keresztényei szorulnak a legtöbb segítségre. Ebben van igazság; az afrikai és közel-keleti diktatúrákban gyakran a fizikai erőszakig vagy akár a tömeggyilkosságokig is eljut a keresztényekkel szembeni agresszió. Gondoljunk csak a nigériai Boko Haram által elkövetett gyilkosságokra vagy a myanmari rezsim rohingyákkal szembeni erőszakos akcióira.

Azt most ne feszegessük, hogy ha a kormány ennyire aggasztónak találja a keresztények helyzetét a világban, akkor miért bánik ilyen szűkmarkúan a támogatásukkal és arról sem, hogy ha valóban éjt-nappallá téve könnyeket hullatnak üldözött hitsorsosaikért, akkor miért zártak szögesdrótok közé és éheztettek Afrikából menekülő keresztényeket a határnál hónapokon át. És most ne térjünk ki részletesen arra sem, hogy maga az állam hogyan üldözi azokat a keresztény kisegyházakat, amelyek nem árulják, hanem szolgálják hitüket.

De ha keresztényüldözésről van szó, akkor az elsők között kell említenünk Kínát, ahol – szakértői becslések szerint – a legtöbb keresztény egyház elleni erőszakos cselekmény történt a világon az elmúlt években.”

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Balázs Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2021. május 07. 13:44
Ez a "nő" nem bírja megállni, hogy szinte naponta ne írjon valami blődséget, emellett mindig belerúg egy kicsit a kormányba és a keresztényekbe. Állítólag az ember sötét lelke kiül az egész külsejére is . Hát ez a némber kedvenc humoristám szavaival élve olyan rusnya, hogy legfeljebb csak az áram b.szná meg !
tevevanegypupu
2021. május 07. 10:38
Hogy nem szakad rá az ég..
Esvány
2021. május 07. 09:54
"az állam hogyan üldözi azokat a keresztény kisegyházakat, amelyek nem árulják, hanem szolgálják hitüket" A magyar állam nem üldöz semmiféle "kisegyházat" sem. Még a furfangos zsidók által működtetett álkeresztény biznisz-szektákat sem üldözi (a törvény szigorával), pedig érdemes lenne az Iványi és Majsai-féléknek a körmére nézni.
írmag
2021. május 06. 23:07
Beszélj még a kimódolt, holokauszt nélküli folyamatos kárpótoltakról, mondjuk nálunk és világszerte! A családotok ártalmas kommunizmusát hallgasd el, mert az történelem! Magyar történelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!