Hibasorozat

2021. április 08. 08:01

Az sem normális, ha valaki olyan véleményt fogalmaz meg a nyilvánosság előtt, amelyről pontosan tudja, hogy ellentétes a munkaadója értékrendjével.

2021. április 08. 08:01
Bernau Péter
Népszava

„Nem normális az a világ, ahol emberek elveszíthetik a munkájukat azért, mert elmondják a véleményüket. Persze az sem normális, ha valaki olyan véleményt fogalmaz meg a nyilvánosság előtt, amelyről pontosan tudja, hogy ellentétes a munkaadója értékrendjével.

Petry Zsolt, korábbi válogatott kapus 2004 óta dolgozik kisebb megszakítással Németországban, pontosan tudnia kell(ett volna), mennyire fontos a németeknél a szabályok betartása, és ebben nem ismernek pardont. A Hertha BSC közleményéből kiderült, a klub nem tudta, hogy Petry interjút ad a Magyar Nemzetnek, már ez nagyon súlyos vétségnek számít. A kapusedző a jelek szerint azt nem tudta, hogy (volt) klubja is aláírta a sokszínűségi chartát, aminek lényege a másik elfogadása, bőrszíntől, származástól, nemi identitástól függetlenül. Ehhez a kezdeményezéshez 3800 német cég csatlakozott, multiktól kezdve a kisvállalkozásokon át sportklubokig, széles a paletta.

Ennek ismeretében óriási hiba volt, hogy Petry ezt mondta: »Európa keresztény földrész, én nem szívesen nézem végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen. A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy.« A berlini klubnak tizenegy olyan játékosa van, aki Németországba települt vagy menekült családokból származik. A Hertha BSC vezetőségének nem maradt mozgástere és más lehetősége, mint az azonnali szerződésbontás.

Amikor Thomas Hitzlsperger 2012-ben egy újságírónak interjút adott, amelyben elmondta, hogy homoszexuális, a cikk két évig nem jelent meg. Az újságíró azt javasolta a német válogatott játékosnak, hogy várjanak, amíg a társadalom képes feldolgozni egy ilyen bejelentést.

Petry Zsolt esetében elmaradt ez a segítség is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyivadász
2021. április 08. 20:36
"A Hertha BSC vezetőségének nem maradt mozgástere és más lehetősége, mint az azonnali szerződésbontás." Tényleg? Mert? Mi lett volna, ha nem bontanak szerződést? Ki lett volna az, aki kikényszeríti, ha a munkáltató nem bont szerződést?
Box Hill
2021. április 08. 14:00
Amikor a Springer Verlag kezében volt a fél magyarországi sajtó, miért nem mondták, hogy a Springer értékrendjét olvashatjuk benne nem az igazságot?
Box Hill
2021. április 08. 13:52
Figyelmeztetek mindenkit, aki zsidóknak dolgozik: Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál. Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old. "A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás." Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.
zakar zoltán béla
2021. április 08. 12:56
a seggnyalók milyen értékrend szerint csapkodják nyelvüket a nyálkabálban....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!