Nyerni a végén kell

2021. március 12. 12:33

A további tömeges oltások után már senkit nem fog érdekelni, mit erőlködtek erről korábban ellenzéki publicisták.

2021. március 12. 12:33
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Kicsit idegesítő már ez az ellenzéki sajtóban burjánzó szövegelés arról, hogy a magyar állam milyen rossz arányban használja föl a beérkezett vakcinákat. Számzsonglőrök próbálják az össze nem illő adatokból kihozni, hogy nálunk milyen hatalmas mennyiségek hevernek raktáron, a híveik pedig lelkesen szörnyülködnek.

Mondom, idegesítő, de nem kell mellre szívni. A magyar felhasználás, aminek végső soron egyetlen lényeges mutatója van, az átoltottság, lendületesen zajlik. Magyarország a legalább egyszer beoltottak és a kétszer beoltottak arányában is már most az első tizenötben van a világon, és egy-két hét múlva, a további tömeges oltások után már senkit nem fog érdekelni, mit erőlködtek erről korábban ellenzéki publicisták. Amelyik ország hamarabb nyit, az nyer – életeket és gazdasági sikert.

Ugyanez igaz a választásokra is. Azt a versenyt is a végén kell megnyerni. Aki kétharmad távnál kezdi a hajrát, annak a végére elfogy a levegője.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2021. március 12. 19:32
"a további tömeges oltások után már senkit nem fog érdekelni, mit erőlködtek erről korábban ellenzéki publicisták" De kell hogy érdekelje az embereket. meg kell lakolniuk az emberéleteket a politikai haszonszerzés miatt feláldozni akaró, az oltás ellen hergelő újságíróknak és politikusoknak. Meg kell lakolniuk, ez nem játék, nem a rabszolgatörvény.
Vainamoinen
2021. március 12. 17:56
Remekül halad az oltási program
Dmddm
2021. március 12. 16:50
"Kétszer annyit fizetett Magyarország a kínai Sinopharm-vakcináért, mint amennyiért az EU veszi a Pfizer-BioNTech-oltóanyagot" – írja a New York Times- amely egy 3 hónappal korábbi (2020.12.21.) Reuters hírből "értesült" a Pfizer vakcina EU-s áráról. A Reuters annak idején egy belső használatra szánt EU-s dokumentumból merítette információit. https://www.reuters.com/articl..
Pierre
2021. március 12. 16:17
"Mindent elmondanak a kormányról a vakcinaszerződések. Már az is sajátos, ahogyan megkaptuk: kikértem a dokumentumokat, jött "a szöveg" - ahogy Müller Cecília mondja -, hogy akadályozza a védekezést, ha kiadják, de pár nap múlva Gulyás Gergely feltöltötte a Facebook-oldalára. És iszonyú kínos, amit látunk. Miközben tele vannak a hírek azzal a sokkoló ténnyel, hogy már beteg és beteg között kell választani a kórházakban, mert annyira nincs szakember, a kínai vakcinákat kétszeres áron vette meg a kormány egy közvetítő szervezet közbeiktatásával - amire persze semmi szükség nem lett volna, de ha tudjuk, hogy eredetileg egy vanuatui offshore-cég tulajdona volt, tavaly óta meg egy szintén homályos tulajdonosi hátterű magyar cég nevén van, rögtön sejtjük, mire kellett ez a cég. A nyilvánosságra hozott szerződésből persze nem derül ki, hogy a Danubia Pharma Kft., amin keresztül a magyar kormány megvásárolta a kínai vakcinát, mennyiért szerezte be azt Kínától, de már a világsajtó is megírta, hogy hungarikum a drága magyarországi kínai vakcina. "Kétszer annyit fizetett Magyarország a kínai Sinopharm-vakcináért, mint amennyiért az EU veszi a Pfizer-BioNTech-oltóanyagot" – írja a New York Times. Az amerikai lap megjegyzi, hogy "a Sinopharm ára olyan kiugró, hogy ezzel a világ legdrágább vakcinája." - szemlézi a 24.hu. És más ország ismert Sinopharm-beszerzéséhez képest is dupla az ár itthon. Számomra az a legszomorúbb és legfelháborítóbb az egészben, hogy igen, azt eddig is tudtuk, hogy meg a lopás, de itt és most mindezt az egészségügyi válsághelyzet kellős közepén csinálják, kegyetlenül átverve a magyarokat - miközben szó szerint az életéért küzd az ország egyik része, a másik pedig egzisztenciális válságban van. Vakcinabiznisz, miközben az orvosok már élet és élet között kell, hogy válasszanak? Utánamegyek még jópár kérdésnek a szerződésekkel kapcsolatban, de a lényeg sajnos már látszik: a "fürkészek meg a portyázók" a keleti végeken nem miattunk aggódnak. Tényleg szégyen ez az egész, amit csinálnak." SzB
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!