A nyuszi, a farkasember meg a covid-okos olasz orvos

2021. március 10. 07:15

„Én az az olasz orvos vagyok, aki állítólag körlevélben küldött jótanácsokat a covid ellen. Olyanokat, hogyha nem száraz a köhögés, akkor az nem is korona, meg hogy ha meleg teát iszol, elpusztul a vírus.”

2021. március 10. 07:15
null
Veczán Zoltán
Mandiner

A fitos orrú, valószerűtlenül apró lányka nem bírta egészen elrejteni fintorát, ahogy a termetes nyúl udvariasan biccentett, és a korláton átlendülve beleereszkedett a sistergő, párafelhőt eregető jacuzziba. Fintora a leplezetlen undor kifejezésének adta át helyét, amikor az óriási állat szusszanva leült a buborékok közé, jóízűt sóhajtva tarkója mögé tett mellső lábakkal hátradőlt, majd a víz felszíne fölé emelte ázottan meglepően vékonyka hátsó lábait, és érdeklődve tanulmányozta hol egyiket, hol másikat.

– Kell egy kis mártózás, hamarosan ki sem látszom a melóból, érted! – bökte oda kedélyesen a nyúl, a lány pedig megborzongott. A mellette ülő, robusztus testalkatú, jó negyvenes férfi zökkentette ki, ahogy apró vállára tette széles kezét. 
– Ne csinálj már jelenetet – súgta oda a lánynak – tudtad, hogy jönni fog!
– Tudtam, persze – a kicsi nő erőszakkal elszakította tekintetét a terpeszkedő óriásnyúlról, megrázta a fejét, apró kontyából pajkosan kificcenő, vöröses fürjeiről vízcseppek freccsentek vissza a pezsgőfürdőbe – de az a sok szőr…

– Ugyan már, a jeti sokkal szőrösebb!

– békítgette a férfi, önkéntelenül saját, gyapjas mellkasára pillantva, összevonva amúgy is kissé összenőtt szemöldökét.
– De ő sosem jön be semmilyen vízbe! – replikázott a lányka, de észrevette ő is, amit a férfi nézett. Zavarában a két manógyereket kezdte bámulni, akik, fittyet hányva minden szabályra, fejest akartak ugrani a peremről a zubogó, negyvenfokos vízbe, de a vaskos párából hirtelen előbukkant egy manó-anya sziluettje, és hosszú, hegyes füleiknél fogva odébb ráncigálta a csemetéket.

A lányka próbálta könnyedén menteni a helyzetet.
– Lehetne másokra tekintettel is viselni a szőrt. Te sem jössz be olyankor a wellness-részlegre, amikor telihold van!
– Persze – húzta farkasvigyorra a száját a fickó – mert olyankor… hogy úgy mondjam, be kell szereznem a táplálékom! – a kicsi nő megborzongott. – de előtte én is megmártózom, sőt, úszok pár hosszt, elmegyek szaunázni és masszíroztatok is – tette hozzá a férfi – a nyúl meg pár hét múlva lejárja a lábát is, olyan sebességgel és annyi teherrel, amit te elképzelni se tudsz.
– Allergiás vagyok a nyulakra – szipogott dacosan a lány, és duzzogva csapkodta a vizet apró varázspálcájával.
– Ugyan! – nevetett atyáskodóan a férfi – akkor repkedsz be a fogakért az olyan gyerekekhez, akik nyuszit tartanak otthon? – aztán megesett a szíve a kis fogtündéren, aki újabb tortúraként élte át, amikor a nyúl hasra fordult, és hátsó felét fordította feléjük.
– Visszasírod te még a nyulat! – próbálta elterelni a lány gondolatait. Sikerült.

– Úristen, ne mondd nekem, hogy rosszabbak jönnek, mint az

a nigériai herceg, aki a vagyonát ajánlgatta az embereknek kéretlen emailekben!

– csapta össze apró kezeit.
– Ó, hát nézőpont kérdése, mi a rosszabb! – tudálékoskodott a farkasember. – A nigériai herceg se volt leányálom, de emlékszel, ég és föld volt a gyíkemberhez képest! Tényleg, vele mi van?
– A mai napig nem merek ismeretlen számot felvenni miatta! – dohogott a kicsi tündér – ráadásul rendszeresen visszajár ide, és úgy tesz, mintha tévedésből kosaraznám ki, le se bírom vakarni!
– Na igen, ezekhez képest egy orvos egész jó társaságnak tűnik, nem? – csapta le a labdát a fickó.
– Orvos? – kerekedett el a szeme a lánykának. – Olyat miért találnak ki maguknak az emberek, ami tényleg létezik?
– Ez az alak nem úgy orvos! – magyarázta a farkasember – inkább képzeld el úgy, mint…
– Azt hiszem, itt is van – vágta rá a nyúl, aki persze mindvégig hallgatózott; mindenesetre elcsendesedtek.

Egy fehér köpenyes figura bontakozott ki a párából, a pezsgőfürdő felé tartott. Udvariasan bólintott a bámulókra, mosolygott, és csak annyit mondott:
 – Buona sera! – vizslatta egy kicsit a vizet, majd kibújt köpenyéből, és csakhamar melléjük csobbant, széles, teátrális mozdulatokkal kérve helyet az ülőkéknél.
– Mondtam, hogy nem mindennapi! – a farkasember elégedetten szemlélte a lányka csodálkozását, majd kezet nyújtott az orvosnak.

– Üdvözlöm, farkasember vagyok, átváltozásban utazom. – paroláztak; a fogtündér és a húsvéti nyúl is kezet rázott vele.

Az új vendég hátravetette dús, göndör haját, és kissé maníros szerénykedéssel azt felelte:
– Sajnos, a differenza di te, Önökkel ellentétben nekem nincs nevem. Annyit tudok csak, hogy olasz orvos vagyok.
– Olasz orvosok léteznek. Akkor mit keres itt maga? – csattant fel a tündér.
– Én az az olasz orvos vagyok, mia cara, aki állítólag körlevélben küldött jótanácsokat a covid ellen. Olyanokat, hogyha nem száraz a köhögés, akkor az nem is korona, meg hogy ha meleg teát iszol, elpusztul a vírus. – kis hatásszünetet tartott.

– Nevet nem kaptam, de milliók osztották meg a kitalált levelemet,

húsz nyelvre fordították, igazi bestseller! A legkevesebb, hogy beengedtek ezzel ide, a képzelt lények klubjába, nem igaz! – az orvos diadalmasan nézett egyik vendégről a másikra.

Furcsamód az eddig hunytszemű magányába visszavonuló nyúl törte meg a csendet.

– Azért olyan nagyon ne rendezkedjen be uraságod – játékosan csobbantott mellső lábával. – Ha ekkora hülyeségeket kitalálnak, mint maga, hamar jön a váltás.

Nem is tudta, mennyire igaza lesz. És ekkor még csak 2020 február vége volt.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Drazsé
2021. március 10. 13:18
Ha akkora hülyeségeket kitalálnak, mint Nyunyóka Cili, hamar jön a váltás.
Knerten
2021. március 10. 08:01
Nem bírom követni. Ami fontosabb: nem is akarom.
krotak
2021. március 10. 07:52
Az ötlettől a tesztelésig sok remek szakember szeme előtt zajlik le egy gyógyszer keletkezése. Ha minden jónak tűnik, akkor válogatott szakemberekből álló csapat újra, és újra megvizsgálja. Ha megfelel, akkor már csak egy bürokrata pecsétje kell a papír aljára. Akinek annyi köze van az egészségügyhöz, hogy tavaly viszketett az aranyere, múlt héten meg picit kapart a torka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!