Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Alföldi Róbert a szeretettel zsarolja a kereszténységet

2021. március 02. 14:38

A trükk egyszerű. Vedd a szeretet fogalmát mai, köznapi értelmében, tágítsd ki határtalanná, s vetítsd ki a kereszténységre.

2021. március 02. 14:38
Köntös László
Facebook

„Az ismert színész-rendező megejtően hangzatos kérdéssel fordul a »mélyen hívő, igazi« keresztényekhez: vajon rendben van-e az, hogy a családokért felelős tárca nélküli miniszter dönti el, hogy mi a szeretet? A keresztényekhez pedig nyilván azért fordul, mert a kereszténység ugyebár a »szeretet vallása«. A tárca nélküli miniszter pedig úgy kerül képbe, hogy megjelent a Kormány 94/2021 sz. Kormányrendelete, amelynek egyik sarkalatos pontja, hogy az egyedül örökbe fogadni szándékozó személy alkalmasságának gyámhivatali megállapításához a családpolitikáért felelős miniszter előzetes hozzájárulása szükséges.

Ebből Alföldi azt a következtetést vonja le, hogy a rendelet szerint a miniszter dönti el, hogy mi a szeretet és ki alkalmas arra, hogy szeressen. A cél nyilván annak bizonyítása, hogy a „szeretet vallásának” a kormánya valójában mennyire keresztényietlen. A kérdés pedig a »mélyen hívő, igazi« keresztényekhez azért fondorlatos, mert a keresztényeket zsarolja a közelebbről ki nem fejtett »szeretet« nevében. A lélektani nyomásnak nyilván az a célja, hogy a keresztények lássák be: ez a kormány nem korlátozhatja az örökbefogadást, mert akkor a szeretetnek szab határt, az pedig ugyebár ellentmond a kereszténységnek.

A trükk egyszerű. Vedd a szeretet fogalmát mai, köznapi értelmében, tágítsd ki határtalanná, s vetítsd ki a kereszténységre, sőt vetítsd vissza az egész zsidó-keresztyén hagyományra. Magyarán, kreálj egy szeretetfogalmat, amely köszönőviszonyban sincs a bibliai szeretetnek a férfira, a nőre, a családra vonatkozó fogalmával, s ezzel a módszerrel átírható az Írások értelmezésének évezredes hagyománya. A szeretet bibliai tartalma ugyanis nem önkényes emberi döntésen alapul, hanem azon a megismerésen, amelynek birtokába az ember Isten önközlése nyomán jut, s ahogyan erről az Ó-és Újszövetség beszámol. Nem véletlenül a legfőbb parancsolat: »Szeresd azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből!« Nos, a bibliai beszámoló olyan Istenről tud, aki férfit és nőt teremtett, hogy ketten alkossák az embert. Azt az Istent kell tehát szeretni, akinek az akaratából van férfi és nő. Ennek a ténynek az átírása a keresztény szeretet nevében egész egyszerűen a zsidó-keresztény civilizáció egyik alaptételének a meghamisítása.

Ettől még természetesen óriási kihívás a nem hagyományos szexuális identitású emberekhez való szeretetteljes viszony, ideértve a család és az örökbefogadás kérdését is. De üdvös lenne, ha az Alföldi által is előadott liberalizmus nem a zsidó-keresztény hagyomány kisajátításával akarná vélt igazságát képviselni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacalaca
2021. március 03. 11:28
Ez: Jn13:34 Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Miért, miért marad ki mindig az ilyen diszkussziókból, srácok? Jézus, mint egyszerre a Fiú a Szentháromságban, és a legnagyobb hippi az Újszövetségben, aki mindenféle bűnösökkel és kétes egyénekkel is simán bulizott, az összes ilyen ószövetségi "nem úgy értették" szeretetfogalmat frissítette erre az inklúzív dologra.
palicsi
2021. március 03. 10:19
Ezt az Alföldit (meg úgy általában a liberálisokat), nem értem! Minden féle embercsoportok diszkriminációja ellen küzdenek (legalábbis szavakban)! Akkor hogyan magyaráznák azt, hogy mi heterók nem fogadhatjuk örökbe a buzik gyerekeit, a buzik viszont örökbe szeretnék fogadni a heterók gyermekeit?!
Augustus1
2021. március 03. 08:39
"zsidó-keresztény"
Pierre
2021. március 02. 19:49
"Akár 10 ezer sértettje is lehet a francia katolikus egyházon belüli pedofil ügyeknek 1950 óta. Ezt a francia püspöki konferencia által a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaélések kivizsgálásával megbízott független bizottság tárta fel." https://magyarnarancs.hu/bun/akar-10-ezer-sertettje-is-lehet-a-francia-katolikus-egyhazon-beluli-pedofil-ugyeknek-1950-ota-236404
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!