A Fidesz képtelen megszervezni a rendelkezésre álló vakcinák minél hatékonyabb felhasználását

2021. március 09. 15:39

Egyre nagyobb a káosz az oltásokkal kapcsolatos kormányzati lépésekben.

2021. március 09. 15:39
MSZP
MTI-OS

„Egyre nagyobb a káosz az oltásokkal kapcsolatos kormányzati lépésekben. Az operatív törzs beszámolója szerint változtattak az oltási stratégián és már a második oltásra félrerakott készleteket is felhasználják annak érdekében, hogy minél többen megkapják az első oltásukat. Ennek ellenére az Európai Unió felé közölt kormányzati adatokból az derül ki, hogy a rendelkezésre álló vakcinák közel felét nem használták fel.

Érthetetlen, hogy miért nem használják fel a rendelkezésre álló életmentő oltásokat, miközben Rétvári Bence államtitkár hétfőn egy írásbeli válaszában szintén megerősítette, hogy amint valamely forrásból érkezik oltóanyag, azt azonnal szétosztják a háziorvosok között.

Úgy tűnik, hogy a Fidesz képtelen megszervezni a rendelkezésre álló vakcinák minél hatékonyabb felhasználását, ezt bizonyítják az elmúlt hétvégén kialakult kaotikus állapotok is. Sajnálatos módon ott tartunk, hogy még az országos tisztifőorvos hivatala is csak a kételyeit tudja megosztani a megoldások helyett. Ugyanis az NNK által nyilvánosságra hozott oltási terv kivonatában a mai napig az szerepel, hogy Müller Cecília és hivatala számára »nem ismert, hogy a regisztráció hogyan köthető össze a krónikus alapbetegségre vonatkozó adatokkal.«

Mindezek alapján felmerül a kérdés, hogy a vakcinákat miért csak tárolják a felhasználás helyett? A fideszes politikusok hazudtak az oltási stratégia megváltoztatásáról? Mi az ellentmondás oka? Miért nem adnak érdemi tájékoztatást arról, hogy pontosan milyen oltóanyagból mennyit használtak fel, és mennyi áll még rendelkezésre? A rendszer valóban képtelen összekötni a regisztrációt a jelentkezők egészségügyi adataival? Ki a felelős a tömeges oltások körül kialakult kaotikus állapotokért?

Kormányzati részről a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja a járványkezelést, az MSZP éppen ezért már a járvány kirobbanásának kezdetétől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljeskörű tájékoztatást követel.”

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2021. március 10. 15:53
A közlemény Korózs és a Nagyszerű Asszony ajánlásával készült.
rókabácsi
2021. március 10. 15:50
remélem, hogy javltok majd! mert annyire hülye banda már rég volt4
pullman
2021. március 10. 04:56
A kutya ugat, a karaván halad.
Vandor62
2021. március 10. 03:36
Hogy állhat egy párt vezetése emberi hulladékokból? Megérdemlitek a sorsotokat, már folyik a visszaszámlálás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!