Észrevették, hogy nem érezzük magunkat megbecsülve, de szerintük nincs is rá szükségünk

2020. december 17. 11:09

Úgy látszik, ha 2-essel kezdődik a személyi számod, a hangod is automatikusan halkabb lesz.

2020. december 17. 11:09
Nyáry Luca
wmn.hu

„Az elmúlt pár hónap politikai botrányai és sorozatos jogtiprása után már nem készültem meglepetésekre, azt hittem, már láttam mindent, amit 2020 felém tudott köpni. Szeptember óta kitartóan harcolok a kétpercenként érkező menekülési kényszerrel, és továbbra is itthon tervezem a jövőmet, holott sose éreztem ennyire sokáig ennyire feleslegesnek magam a saját hazámban. Novák Katalin családokért felelős miniszter vasárnap megjelent videóüzenete pedig csak még inkább felerősítette bennem ezt az érzést. Hogy én nőként, vagyis inkább potenciális anyaként, örökké csak mostohagyermeke leszek ennek az országnak. Egy előre kijelölt úton kell szolgálnom, amiért nem kapok majd se hálát, se fizetséget, és még elégedettnek is kell lennem a másodlagosságommal.

Eddig is tudtam, hogy sok magas pozícióban lévő, nagy hatalmú ember lát így minket, nőket. Nem foglalkoznak nőügyekkel, de szívesen elmondják nekünk, mi az önmegvalósítás legfelsőbb foka. Úgy látszik, ha 2-essel kezdődik a személyi számod, a hangod is automatikusan halkabb lesz. Legalábbis azok szemében, akik még nem jártak a cipőnkben. És amikor egy nő szájából hallom a szavaikat, az vág leginkább pofán.

Amikor azzal akarnak nekünk eladni egy letehetetlen, hatalmas felelősséggel járó szerepet (aminek a beteljesítését egyre jobban megnehezítik számunkra), hogy elénk raknak egy rendkívül kiváltságos helyzetben lévő nőt, aki elmondja nekünk, hogy mennyire nemes dolog az önfeláldozás. Mondjuk, ez nálam pont az ellenkező hatást éri el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi
2020. december 18. 11:41
"Egy előre kijelölt úton kell szolgálnom, amiért nem kapok majd se hálát, se fizetséget, " Ha lenne gyereked, akkor tudnád, hogy nagyon sok szeretetet lehet tőlük kapni! Persze csak akkor, ha te is szeretettel közelítesz! Ha fizetségért csinálnád, akkor olyan lenne a fogadj Isten is!
Krupp Skya
2020. december 18. 07:30
Elnézést Donáthról lemaradt az elvtárs, a végén még beperel a Donáth a csöcsörésző Donáth elvtárs.
Krupp Skya
2020. december 18. 07:26
Kár, hogy megszűnt a Szovjetunió, milyen jó helyed lenne a Gulágokon ahol a szovjetek nagyot kerestek a kulákokon, akiket Rákosi Mátyás elvtárs és Donáth Ferenc szállított nekik, önként és Internacionálét énekelve.
annamanna
2020. december 18. 02:53
Egy másik posztból idézek egy bekezdést: "A miniszter asszony megnyugtatja a hallgatóságot, hogy azért nem baj, ha a nőknek van otthonon kívüli munkájuk, esetleg hivatásuk. Ne csábuljunk el a "mi, nők" és az "erős nők" szimpatikusan csengő hívószavaktól: nováki értelemben az erős nő az, aki kirázza a kisujjából a házimunkát-gyerekgondozást-idősápolást, akinek meg se kottyan a kettős, hármas teher, aki beéri négy-öt óra alvással, és aki önként, dalolva és könnyedén felel meg a hagyományos és a modern szerepeknek egyaránt. Ha nem bírja? Akkor nyilván az egyedül lehetséges megoldás a már százötven évvel ezelőtt sem működő hagyományos nemi szerepekhez (háztartásbeli feleség - kenyérkereső férj) való visszatérés (és véletlenül sem a terhek egyenlő megosztása) - hiszen, mint megtudjuk, egy nő abban is kiteljesedhet, ha "csak" a családjának él. A kizárólag a családnak élés opciójára a feministák nagyobb része is azt szokta reagálni, hogy aki erre vágyik, tegyen így - én viszont fenntartom a jogot, hogy kimondjam: azzal együtt, hogy a döntés jogát én sem vitatom el, a bezártság várható lelki következményei, a drasztikusan eltérő életvitel párkapcsolatra gyakorolt hatása, a túlzott kiszolgáltatottság, és főleg az anyagi kockázatok miatt én ezt nem tartom egy ideális, ajánlható életformának a nők számára." A következmény könnyen ez lehet: "Anyúúúú az úristen megbassza azt a büdös kurva világot azt bassza meg! Igen? AZT! Azbeszt megbaszta a büdös kurvaistenit neki! Elmehetek? Menjél! He megmondtam, hogy ne gyere be meg ne gyere erre he! Büdös isten faszát jó dehogy jó anyám..." ... ja és mama a helyén marad!" https://www.youtube.com/watch?v=vSDjNXvbVQk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!