Unorthodox kríziskezelés

2020. november 26. 08:35

Az emberek védtelennek és kiszolgáltatottnak érzik magukat.

2020. november 26. 08:35
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
Jelen

„Szociálpszichológiai közhely, hogy válság idején a társadalmi stabilitás megőrzésének két alappillére a bizalom és a biztonság. ... Nálunk azonban, rácáfolva minden korábbi tapasztalatra, a válságkezelés is unortodox módon folyik.

Orbán Viktor ugyanis, mint az elmúlt 10 évben mindvégig, nem a társadalmi stabilitás és nyugalom megteremtésében, hanem a folyamatos békétlenség, félelemkeltés és gyűlölködés fenntartásában érdekelt. Békeidőben és válságban egyaránt. Eddig be is vált a számítása, 10 éven keresztül sikerült olyan ellenségképeket kreálnia, amelyek árnyékában szét lehetett verni a demokráciát, el lehetett lopni az országot, és folyamatos félelemben lehetett tartani az embereket.

Mindenki tele van szorongással, feszültséggel, az emberek védtelennek és kiszolgáltatottnak érzik magukat. Ilyenkor a hagyományos üzemmódban működő kormányok, ahogyan azt a környezetünkben láthatjuk is, a társadalmi konfliktusok minimalizálásával, bizalomépítő kommunikációval, szakszerű intézkedésekkel és egyértelmű útmutatással próbálják az emberek bizalmát megőrizni, félelemét csillapítani.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2020. november 27. 14:14
a zemberek....mi? a bolsevik oldal még lélegeztetó gépet sem tudott/akart volna beszerezni, semmit...
rókabácsi
2020. november 27. 11:11
az egészségügy neked nem pálya!
Krupp Skya
2020. november 27. 08:04
Mariska csináltál felmérést a SZEMENT egyetemen? Állitólag az egyetem 138 százaléka belelépett a tanköztársaságba már csak te hiányoztál meg a Szamueli Tibi bácsi mert tudod hogy Szamueli Tibi bácsi kötelező.
Krupp Skya
2020. november 27. 08:00
Orbánnak minden unortodox egyedül a lámpaernyője baloldali.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!