A miniszterelnök viccelődik

2020. november 17. 17:44

Ez olyasmi lehet, mint hogy vannak, akik lekésik a disznóölést.

2020. november 17. 17:44
Lendvai Ildikó
Facebook

„Az ország örül, ha a miniszterelnök jókedvű, hiszen akkor nem is lehet akkora a baj.

Ma örülhettünk. A kormányfő a parlamentben tréfálni méltóztatott. Az egyik ellenzéki képviselő megkérdezte, rendjén van-e, hogy az alapvető élelmiszereken 27 százalék az ÁFA, miközben pálinkát adómentesen lehet főzni.

Orbán válasza: »a pálinka az én felfogásom szerint alapvető élelmiszernek minősül«. Röhög az osztály, a Fidesz-frakció hálásan hahotázik. A sikert látva, a főnök a második körben rátesz egy lapáttal: »Ön mégiscsak egy belvárosi képviselő, mi pedig máshonnan jövünk. Ezért különböző a dolgok megítélése, vegye ezt szociológiai adottságnak.«

Értem. Ez olyasmi lehet, mint hogy vannak, akik lekésik a disznóölést. Csakhogy ki kell ábrándítanom, miniszterelnök úr. Sajnos, a Belvárosban is vannak, akiket túl nagy szenvedély fűz a pálinkához, és vidéken  sincs több alkoholfüggő, ne sértegesse őket! Ugyanakkor itt, a Belvárosban is naponta látok a boltok pénztárai előtt a magas élelmiszerárak miatt pénzüket számolgató kisnyugdíjasokat. Vidéken, szegény falvakban még több lehet.

Ők nem nevetnek olyan jót az Ön viccén.

Vegye ezt szociológiai adottságnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
őrnagyőrnagy
2020. november 18. 17:31
Egy nyugalmas államtitkári állásra Ildike is bejelentkezett...
Flóramama
2020. november 18. 10:35
ildikó! Úszol eleget? Vonatjegy Szárszóra megvan?
merkur
2020. november 18. 09:04
A pálinka alapvető bélfertőtlenítő szer, meg gyógynövényekkel kombinálva gyógyszer. (önmagában meg ... :) ... jó dolog )
atila68
2020. november 18. 07:16
Ez a legkellemetlenebb mikor úgy van véleménye, hogy nem érti. Ilyen van sok, csak Ildikó néni még pénzt is kap érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!