Tolerancia

2020. október 04. 20:37

Ha azt várod el tőlem, fehér, keresztény, nemzeti és heteroszexuális családfőtől, hogy helyeseljem a BLMBTQ+-propagandát, akkor intoleráns vagy.

2020. október 04. 20:37
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Facebook

„Jelentése: türelmesség, türelem. (A latin ‘tolero’ jelentése: elvisel, eltűr.) Fordítják béketűrésnek is. Elviseljük a békét. Tűrünk, hogy béke legyen. A toleranciának olyan – komolyan vehető – értelmezésével még nem találkoztam, ami helyeslés-nek fordította volna. Ha valamit tolerálok, attól még nem helyeslem.

A tolerancia azt jelenti: tetszik, nem tetszik, elfogadom a másság másságát. A kölcsönös tisztelet alapján azt feltételezem, hogy az ő nézőpontjából az én másságomat is elfogadja. Ha ezt nem teszi, ha azt akarja, hogy radikálisan megváltozzak, hogy olyan legyek, mint ő, akkor intoleráns.

Ha tehát azt várod el tőlem, fehér, keresztény, nemzeti és heteroszexuális családfőtől, hogy helyeseljem a BLMBTQ+-propagandát, akkor intoleráns vagy. Vagyis megsérted a BLMBTQ+-világ legalapvetőbb értékét. Gyakorlatilag a saját értékvilágod fundamentumát.

A másságot csak a totalitárius diktatúrák nem tudják elviselni. Ez is közös a nácikban és a kommunistákban. Ha azt akarod, hogy komolyan vegyelek, ne légy moráldiktátor. Fogadd el, hogy bár elviselem a másságodat, de nem helyeslem. És ezért még nem kell morálisan megbélyegezned engem. A tolerancia tehát azt jelenti, hogy ha a saját életedet akarod élni, akkor hagyod, hogy én is a saját életemet éljem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. október 05. 07:48
Tovább a habonyi úton...:(
patkánynak sem nevezhető férgek
2020. október 04. 23:03
Bár többször leírtam, hogy ennek az undorító csinovnyiknak semmi keresnivalója az irodalom környékén, de amit most mondott, nehezen támadható.
74bro
2020. október 04. 21:48
Irtózom, bocs.
74bro
2020. október 04. 21:46
Írtózom a homoszexualitástól, mégsem a melegekkel van bajom. Hanem azzal a társasággal, amelyik felhasználja őket, mégpedig a társadalom atomizálására, szétzüllesztésére irányuló törekvését segítő önkéntes (bár többnyire megtévesztett katonákból álló) hadosztályként. De csak viccelek. Hiszen ez a társaság igazából nem is létezik. A notórius könyvet is a Borsodból Pestre költözött transzvesztita szexmunkások lobbija csempészte be a könyvesbolt polcára, szigorúan lakossági igényeket szem előtt tartva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!