A gödi összefogás nemcsak magát, hanem a helyiek küzdelmét is kinyírta a Samsung ellen

2020. szeptember 18. 21:49

A történet legnagyobb győztese a NER és a Samsung.

2020. szeptember 18. 21:49
Csengel Karina
Csengel Karina
Mérce

„Balogh szerint a kialakult konfliktus olyan szempontból mindenképpen megnehezíti a helyzetet, hogy már láthatóan a Samsung sem biztos benne, kivel is tárgyaljon, így ezek a folyamatok le is lassultak. A Samsungnak természetesen jól jött Balogh felfüggesztése és a különleges gazdasági övezet is, mivel így egyáltalán nem kell foglalkoznia azzal, hogy mit akarnak a gödiek. Nem mintha eddig túl nagy hatással lettek volna a helyiek érdekei a gyár működésére – hiszen miután a kormány még korábban nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá nyilvánította a gyárbővítést, már nem vonatkoztak rá a helyi építési szabályok, és úgy általában mindenféle engedélyezési folyamat sokkal egyszerűbbé vált számára -, de amióta teljesen kikerült Göd fennhatósága alól, nemcsak az adóügyekben nem kompetens a város, hanem az építéshatósági témákban sem kérdezhet rá a gyár engedélyeire, nem tekinthet bele iratokba.

Hogy pontosan kinek milyen érdeke fűződik a gödi összefogás szétrobbantásához, még mindig nem könnyű átlátni. Egy viszont biztos: a történet legnagyobb győztese mindenképpen a NER és a Samsung, a legnagyobb vesztesei pedig a gödiek…ismét. Miközben a Fidesz az összefogás egykori tagjaival többséget alkotva lehetetleníti el, hogy a Samsung működése valaha is átlátható és számonkérhető legyen, a Pest megyei önkormányzat a Gödtől elvett adóbevételért cserébe feltehetően szintén nem igazán fog akadékoskodni a kérdéses ügyekben. Még ha  jóhiszeműen azt is feltételeznénk, itt senkit sem a hataloméhség, csakis a jóakarat vezérel, akkor is ideje lenne  belátni: a jelenlegi helyzet nemhogy évekig, de hónapokig sem tartható fenn, már csak a helyiek iránti tiszteletből sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. szeptember 19. 12:21
Gödi polgárok pocsékul sikerült választása- szól a mese. Tessék új választást kiírni.
nyugalom
2020. szeptember 19. 11:25
Egy zsebmaszat tudatlanul ezt tudja! Momo! Tetszettek volna jól valasztani!
zsanett-kúnrum
2020. szeptember 19. 10:57
Birólaszlót a ballikost gödre
zakar zoltán béla
2020. szeptember 19. 10:17
boommmmmmmmmmmmmmmmm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!