Szatócsok ideje

2020. augusztus 31. 18:13

Ám a kormány sikál, nem beszél nyíltan. A vírus terjedését rákeni az utazókra, de akkor miért hagyta nyitva az Adriára vezető déli határt?

2020. augusztus 31. 18:13
Friss Róbert
Népszava

„Lám, eljött annak az ideje, hogy a kormányfő peckesen megérkezzen a Belügyminisztériumba, s munkával kezdje a szombatot. Mintha a közösségi oldala, ez a buborék-traccsra szolgáló placc volna a helye, hogy a néphez szóljon. Ami békeidőben mosolyogtató, az éles helyzetben tragikomédia. Azt mondja a kormányfő: »a második hullám kopogtat az ajtónkon«, ami nemcsak vigyorgó képzavar, de valójában súlyos tévedés. Nem bonyolódnánk virológiai vitákba, de mintha nem vendég volna itt a Covid, hanem tartós társbérlő, aki épp ránk rúgta az ajtót. Annyi empátia pedig van bennünk, hogy lássuk, velünk együtt lehetetlen helyzetben vannak a hatalmasok. A kabinet feje meg kemény, képtelen lemondani a médiakormányzás délibábjáról.

Pedig sziklaként nyitotta meg a »második félidőt«. Lezáratta az országot, mert most »a fő veszély a járvány behurcolása«. Ez megint ok volna a racionális vitára. Nemcsak a francia elnök látja úgy, hogy a begombolkozás nem vezet sokra, de a szakértő Kunetz Zsombor  is azt mondja a 444-en: »a határzár nehezen értelmezhető járványügyi intézkedésnek, nem a behurcolással, hanem a vírus itthoni terjedésével van komoly probléma«. Maszk, teszt, zárt terek mellőzése. Ám a kormány sikál, nem beszél nyíltan. A vírus terjedését rákeni az utazókra, de akkor miért hagyta nyitva az Adriára vezető déli határt? A helyzet azonban súlyosabb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. szeptember 02. 21:43
ahogy a nyelvetek március óta körbejárt minden alsót míg barnája vírkék nem lett-Mint Szakonyi-Závecz ma többször szembeköpte több hőnapos szófosásait!!! Olyan jókat röhögök, mikor látom őket izzó veres arcukat hazugságaik közben!
Agricola
2020. szeptember 01. 22:56
FRISS RÓBERT sikál! Ausztriában is csökkent a napi fertőzések száma. HELYZET AUSZTRIÁBAN 204 új koronavírus-fertőzést regisztráltak Ausztriában az elmúlt 24 órában. Ehhez képest 118 új koronavírus-fertőzést regisztráltak Magyarországon az elmúlt 24 órában. Ausztria mit hagy nyitva?
Libraman
2020. szeptember 01. 17:22
"Friss Róbert (Frisch) (Budapest, 1952. augusztus 3.) Táncsics Mihály-díjas magyar újságíró. Élete 1970-1975 között a Népszabadság archívumában dolgozott. 1975-1977 között az ellenőrzésnél volt. 1978-ban végezte el a MÚOSZ Újságíró Iskolát. 1978-1982 között a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetem esztétika szakos hallgatója volt. 1978-1985 között a belpolitikai rovat hírszerkesztője, 1985-1988 között olvasószerkesztő!" Kell még valamit mondanom Ildikó?
Libakergető
2020. szeptember 01. 11:49
Te szemétláda! Ismered azt a fogalmat, hogy -egyéni felelősség?-. Persze, hogy nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!