Mi pénzeljük a költségvetés adósságrészét, nem a külföld

2020. augusztus 31. 14:47

De tényleg szegények vagyunk?! – miként azt állítják a politikai túloldalon.

2020. augusztus 31. 14:47
Szajlai Csaba
Magyar Nemzet

„Hiába dübörög a gazdaság, a mélyszegénység ugyanúgy megmaradt. Orbán Viktor uniós pénzszerző trükkje pedig valójában az, hogy mi, magyarok szegények vagyunk. Mindkét mondás bal- és liberális politikusok, szakértők részéről ismert, úgyszólván teljességgel lecsorgott értelmiségi körökbe, és külföldön is lehet vele »érvelni« – pláne ha svájci frankban vagy euróban átszámolva vetjük össze a hazai és a kinti háztartások vagyoni helyzetét. Tegyük hozzá: a dúsgazdag Svájcból nézve tényleg szegények vagyunk, és az osztrák megtakarításokhoz képest is van még hova konvergálnunk, azonban a Lajtán túliaknak nem kellett megszenved­niük a szocializmussal és annak utóhatásaival sem.

De tényleg szegények vagyunk?! – miként azt állítják a politikai túloldalon. Vagyis hiába dübörgött az elmúlt években a gazdaság, s évről évre két számjegyű volt a béremelkedés üteme, továbbá szinte elértük a teljes foglalkoztatást, ráadásul a kormány családbarát politikát is folytatott, megmaradtunk »csöveseknek« itt, Európa közepén?

Azt már tudjuk, hogy mit sulykolnak a jelenleg ellenzékben lévők, de nézzük a tényeket!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2020. szeptember 01. 23:12
2019-ben 3 812 013 személygépkocsi szaladgált az utakon. A sok millió személygépkocsi tulajdonos és a hozzátartozóik nem küzdenek súlyos gondokkal. Nekik az élelmiszer megvásárlása nem okoz gondot, sőt üzemanyagot is tudtak vásárolni járműveikbe. De ez nem akadályozza meg a ballib propagandát, hogy lehazudja a csillagot is az égről. A megvadult balliberális propaganda szerint mióta nem Gyurcsány vezetget minket a Fényes Ösvényen a Fényes Jövő felé, minden elromlott, az egészségügy, az oktatás is romokban hever. Azóta olyan szegények vagyunk, mint a templom egere, kenyeret is csak képeskönyvben láthatunk.
BőröndÖdön
2020. szeptember 01. 12:16
Csabi,képzeld,ha nem lopnának...!
bunko_jobbos
2020. augusztus 31. 20:00
Fantasztikus ez a Szajlai Csaba. Azon röhögök, hogy néha ír egy cikket, amiben 0, azaz nulla újdonság van. Mindig felmondja az aktuális történetet, de úgy, hogy semmi újdonságot, saját gondolatot nem tesz hozzá. Bazdmeg, ezért olvassa a sok fiatal a tetves indexet, mert ti ezen a színvonalon vagytok. EZ nem újságírás, ez papagájizmus. Egyszer tegyél már hozzá valamit! Vagy táncolj közben, nekem mindegy.- De ezzel a színvonallal nem fogjátok a mai taknyos fiatalokat, meg a multigecionálisoknál dolgozó félhülyéket megfogni. Vagy valami újdonságot, amit még nem hallottunk előző nap. Ott van Bayer, aki szenvedélyes, vagy Bencsik. Vagy mondjuk Pozsonyi, aki szatirikus, ötletes. Az újságírás. De ez mi a faszom?????
stumrovik
2020. augusztus 31. 18:48
Az akoxot szopó lemminggecinek küldöm az ólba, hadd hörögjön még jobban, hehehe: https://uploads.disquscdn.com/images/bc7dd6dc97072a6bd84212612d76aa5b0255a9afd0c37eea0f682339e03d55ce.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!