Fiatalként azt várjuk, hogy győzzenek meg minket

2020. június 23. 10:21

Azt szeretném, hogy a fiatalok problémái, felvetései, ötletei eljussanak a kormányhoz. Interjú.

2020. június 23. 10:21
Rácz Zsófia
Magyar Nemzet

„Az időseknek és a középkorúaknak, de még a gyermekeknek sincs külön helyettes államtitkársága. Miért kell a fiatalokra külön figyelni?

Hosszú évek óta létezik egy olyan helyettes államtitkárság, amely a fiatalokkal foglalkozik. Egyébként van az idősekért, a nőkért, a gyerekekért felelős főosztály, osztály is, igyekszünk minden magyar emberre odafigyelni. A fiatalok szeretik hallatni a hangjukat és jó, ha van helyük egy minisztériumban, amelyen keresztül gyorsabban eljut a véleményük a döntéshozókhoz.

Önt elég hamar bedobták a mély vízbe, és már a kinevezése sem ment egyszerűen. Volt olyan pillanat, amikor bánta, hogy belevágott a nagypolitikába?

Nem volt minden pillanat könnyű, de nem bántam meg, a negatív vagy kétkedő hangok ellenére sem. Ismerve a magam és korosztályom kritikai gondolkodását, biztosan sok kérdés felmerült volna bennem is arra a hírre, hogy kineveztek egy 22 éves helyettes államtitkárt. Azt viszont nem tartom helyesnek, ha bárkit már azelőtt megbélyegeznek, mielőtt bizonyíthatott volna. Ennek ellenére szívesen beszélgetek azokkal is, akik megkérdőjelezik a kinevezésem jogosságát. Amikor a közösségi médiában válaszolok az ilyen kérdésekre, legtöbbször pozitív visszajelzést kapok, amiért egyáltalán reagálok. A fiatalok nagyon örülnek, ha közvetlen párbeszédet alakíthatnak ki valakivel, aki náluk közelebb van a döntéshozókhoz.

Rengeteg találatot dob ki az internet a nevére, nagyrészt baloldali médiumok negatív cikkeit. Mit szól ehhez a megtisztelő figyelemhez?

A politika a természeténél fogva konfliktusos terep, ezt jól tudom, de nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy port ver fel a kinevezésem. Nem tudom, hogy hány helyettes államtitkárnak ismerik a nevét azok, akik felháborodtak miattam. Abban sem vagyok biztos, hogy sokan tudják, milyen feladatot bíztak rám. Igyekeztem a helyén kezelni ezeket a támadásokat, még ha nem is estek jól. Van bennem egy erős küldetéstudat: azért dolgozom nap mint nap, hogy a fiataloknak minél több beleszólásuk legyen az őket érintő döntésekbe. Látom magam előtt ezt a pozitív célt, amilyen nehézségek pedig útközben jönnek, azokat igyekszem leküzdeni.

És mi tartozik az ön portfóliójába?

A közigazgatási-minisztériumi munka mellett egyfajta lobbizás is. Azt szeretném, hogy a fiatalok problémái, felvetései, ötletei eljussanak a kormányhoz. A fiatalok ingyenes nyelvvizsgájáért vagy a KRESZ-tanfolyam és -vizsga támogatásáért is mi felelünk. Idén az érettségi szervezéséről hozott döntéseket is igyekeztem segíteni azzal, hogy összegyűjtöttem és képviseltem a fiatalok észrevételeit. Az új diákhitelről szóló lehetőségről igyekszem a lehető legtöbb fiatalt tájékoztatni, hiszen ez most egy aktuális, nagyon kedvező lehetőség, és segít azoknak, akik eddig diákmunkával tudták csak fedezni a tanulmányaikat, most azonban ettől a lehetőségtől a koronavírus-járvány miatt elestek. Van egy önkéntes programunk is: arra ösztönözzük a fiatalokat, hogy szabadidejükben segítsenek másoknak. Szerencsére egyre többen tapasztalják meg, milyen sokat tud adni az önkéntesség. Erről személyesen is jó tapasztalataim vannak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. június 24. 11:07
Ezt a libát is mi fizetjük...:(
Akitlosz
2020. június 24. 00:57
"A fiatalok ingyenes nyelvvizsgájáért vagy a KRESZ-tanfolyam és -vizsga támogatásáért is mi felelünk." A KRESZ tanfolyamot el lehet adni jó sok pénzért, mert az fontos lenne mindenkinek ezért nem hajlandó a KRESZ-t a közoktatás oktatni. Ady Endre szeretőinek és nemi betegségeinek az ismerete viszont az égvilágon semmit nem érő, haszontalan és felesleges tudás, ezért azt oktatja a közoktatás.
Akitlosz
2020. június 24. 00:48
"Ennek ellenére szívesen beszélgetek azokkal is, akik megkérdőjelezik a kinevezésem jogosságát. " Ó nem a jogosságával van a probléma. Eleve kimondottan csak az ő kedvéért módosított jogot a hatalom. Hanem a tisztességével. Pofára menő jogalkotás és a jogosságra hivatkozik? Na ehhez kell a pofa.
Akitlosz
2020. június 24. 00:43
"Azt viszont nem tartom helyesnek, ha bárkit már azelőtt megbélyegeznek, mielőtt bizonyíthatott volna." Nem bárkit. Csakis őt. A 22 évesek 99,999999999999999999999999999999999999999%-a nem kap bizonyítási lehetőséget. Egyedül csakis ő. És nem azért, mert ő egyedül különb a 22 évesek 99,999999999999999999999999999999999999999%-ánál. Hanem mert kimondottan neki kreálták ezt az állást. Nem volt pályáztatás, a többi 22 éves esélyt sem kapott. És mások sem. Mit akar bizonyítani? Hogy helyes a protekció?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!