Régen Kádár, ma Orbán mögé bújnak a pártállam szolgái

2020. május 27. 16:30

A rendszerváltás környékén a fél ország követte a parlamenti munkát, néha izgalmasabbnak bizonyult, mint a krimik. Interjú.

2020. május 27. 16:30
Király Zoltán
Hírklikk

Rendszerváltó politikusként, figyeled még egyáltalán, hogy mi történik a magyar parlamentben?

Ma is érdekel a parlamenti munka, ámbár korábban sokkal intenzívebben követtem. Viszonylagos rendszerességgel be is mentem az ülésekre, hogy közvetlen közelről – a vendégpáholyból – testközelből figyeljem a vitát, mert az egésznek teljesen más az atmoszférája, mint a televízió képernyőjéről nézve.

Persze a köztévé már jó ideje nem sugározza a parlamenti vitát. Nem úgy, ahogy a te idődben. Gondolod, hogy hiányzik?

Nekem nem, mert két éve be sem tettem a lábam a Parlamentbe. Semmi értelme, hogy ott legyek. Kicsit azon is csodálkozom, hogy az ellenzék még bejár.

Mert olyan gyenge, vagy olyan kevés a jogosítványa?

Is-is. A rendszerváltás környékén a fél ország követte a parlamenti munkát, néha izgalmasabbnak bizonyult, mint a krimik. Az emberek érezték, hogy a politika centruma a parlament, lélegzet-visszafojtva figyelték az ott folyó vitákat. Mára az egész súlytalanná vált, kiüresedett, érdektelenné lett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2020. május 28. 11:28
Ó édes Istenem. Az összes komcsit előkaparják a szemétdombról. Micsoda kérdések, érdemes megnézni az egész interjút. Szörnyű. Ez a fickó egy politikai kalandor volt mindig is, mostanra pedig egy senki lett, ami nagyjából meg is felel a képességeinek.
simonvitéz
2020. május 28. 07:57
Csak halkan kérdezem Király Zoltántól : vajon a pártállami időkben is hozhatott volna a magyar bíróság a kommunista párt érdekeivel ellentétes ítéleteket sorozatban? Mert most ez történik, nem mellesleg a Fidesz majd 3 millió szavazojat is folyamatosan szemenköpve.
Palepoli
2020. május 27. 23:05
Életében egyetlen értelmes eredeti gondolata nem volt. Talpnyalása, behízelgő modora hozta meg számára a sikert, a maximumot, amit ily kevés tehetséggel és tudással kihozhatott.
békalepcse
2020. május 27. 22:47
Zoli valamikor fenéztem rád de most a jó k...aa...d!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!