Adnánk jogsit bárkinek KRESZ-tanfolyam nélkül?

2020. május 15. 22:57

Az örökbefogadásnak nem az a célja, hogy minél könnyebben, gyorsabban, egyszerűbben kaphasson bárki gyereket.

2020. május 15. 22:57
Mártonffy Zsuzsa
Index

„A tipikus magyar örökbefogadó meddőség miatt jelentkezik és minél kisebb, egészségesebb, fehér bőrű babát szeretne. A rendszerben él sok örökbe fogadható gyerek, de a többségük idősebb, egészségi gondokkal vagy fejlődési elmaradásokkal küzd, a származása bizonytalan, vagy többen vannak testvérek. A tanfolyam abban is segített, hogy az elképzeléseket összhangba hozzák a várakozók a realitással, de csak annyit vállaljanak, amit el is tudnak fogadni. Ha egy örökbefogadás sikertelen, ha hamis reményekkel, vagy magát túlvállalva vág bele a jelentkező, az nemcsak a gyerek életét teszi tönkre, de az egész családét is. Pont 2018-ban ezen igények miatt, komoly szakmai egyeztetés után 21 óráról 40 órára bővítették ki a felkészítő kurzus anyagát. A tapasztalat az, hogy aki előtte vonakodott, utólag az is nagyon hasznosnak találja a képzést.

Ha a tanfolyam nem lesz kötelező, kevés jelentkező fog rászánni két hétvégét és fejenként 60 ezer forintot, hogy meghallgassa. Pont azok a legkevésbé, akiknek leginkább szükségük lenne rá. Ha a költségektől kímélné meg a szülőjelölteket az állam: miért nem teszi a képzést ingyenessé? Ennek a két hétvégének a lenyesése nem fog gyorsítani az örökbefogadásokon, viszont sokkal több lesz a felbontott örökbefogadás vagy a csendesen szenvedő család.

Az örökbefogadásnak nem az a célja, hogy minél könnyebben, gyorsabban, egyszerűbben kaphasson bárki gyereket. Az autóvezetés oktatásának sem az a célja, hogy mindenki azonnal kocsiba ülhessen. Itt is, ott is a tanfolyam és a vizsga nem felesleges tortúra, hanem az alkalmatlanok kiszűrését a többiek felkészítését szolgálja, hogy minél kevesebb karambol történjen. Emberéletekről van szó a forgalomban is, az örökbefogadásban is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2020. május 16. 18:56
Nem mindegy neked neked hülye libsi picsa.Lionka is jogsira megy a szegregált pénzból 5 elemivel.
józan paraszti ész
2020. május 16. 12:30
Akinek sok ezért a 60 ezer forint, az 1. Nem gondolja komolyan az örökbefogadást. 2. Nem képes eltartani az örökbefogadandó gyereket. És csak szólok, a KRESZ tanfolyam sem ingyenes.
George Soros 2.0
2020. május 16. 11:27
nyilván ez a buziknál nem áll fenn, ott minnél gyorsabban kéne' egy.
zakar zoltán béla
2020. május 16. 10:12
Jogosítvánnyal is úgy vezet 30-40 % barom, hogy tök mindegy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!