Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Kész. Most dobom el az agyamat vagy bármelyik szabadon választott szervemet

2020. április 09. 10:53

Hátralévő időmben hálózatkutatással, béljóslással és nyilvános picsogással fogok foglalkozni.

2020. április 09. 10:53
Hont András
Hont András
Facebook

„Kész. Most dobom el az agyamat vagy bármelyik szabadon választott szervemet. De maradjunk mégiscsak az agynál, arra ebben a világban semmi szükség, elég együtt óbégatni az aktuális hóbort vagy riadalom által egybeterelt nyájjal. Nekem itt napjában többször hívják föl a figyelmemet a megmondók felelősségére, a szavak súlyára, és éles szemű ítészek csapnak le rá, ha mellényúlok. Ez utóbbi így is van rendjén. De mi a helyzet Barabási Albert Lászlóval (úgyis mint világhírű hálózatkutatóval), aki három és fél hete egy nagyívű Facebook-bejegyzéssel vétette magát észre. Szó szerint a következőket írta: »A következő hónapokban nagy valószínűséggel fertőzötté válok. Több milliárd koronavírus fog a testemben termelődni, elindítva egy kétségbeesett harcot az immunsejtjeimmel. Viszont krónikus betegség hiányában, Bostonban, a Harvard kórházainak a szomszédságában bízok abban, hogy győzni fog az immunrendszerem. Mégis nagyon aggódom a vírus miatt. Annyira, hogy elkerülhetetlennek tartom azt, hogy két hónapra lezárjuk a vilagot. Nem magam miatt tennem ezt, hanem édesanyám miatt.«

Volt ugyan (én), aki bátorkodott megjegyezni, hogy mintha másnak is lenne édesanyja, például azoknak, akiknek a környékén a világ lezárásával együtt húzza le a redőnyt az egyetlen összeszerelő üzem, varroda vagy parti büfé, ahol frissítőket készítettek nyaralóknak, esetleg Borsodból jártak föl Pestre segédmunkásnak, és ők picikét ( = nagyon-nagyon sokkal) többen vannak, mint akiket a koronavírus fenyeget. Ám nem volt megállás. Megrettent családanyák, hipochonder tisztségviselők, önkéntes KISZ-bizalmik és nótafák posztolták, hogy hú, meg há, micsoda megmondás, és tényleg zárjon be a világ. A társadalmi példamutatás öntudatos titánjai és papnői helyezték ki a pic badge-et, miszerint »maradj szépen otthon« aminél lekezelőbb és arrogánsabb megszólalást keveset tudok elképzelni, mondhatni: te meg menj szépen a kurvaanyádba. Azonban ellenvetésnek helye nem volt. A világ bezárt.

És mit mond most a még mindig világhírű hálózatkutató? (Szavait illetően kénytelen vagyok a rangos tudományos szaklapra, a wmn-re hagyatkozni, amit föltehetőleg jól teszek, hiszen a világhírű hálózatkutató is ezt a beszámolót osztotta meg, mint amelyik hűen – sőt néha »elegánsabban«! – adja vissza az általa mondottakat). Nos, ezúttal – sok más szintén kivesézhető állítás mellett – a következőket mondja. »A tehetősek leálltak, a szegények mozognak, mert nem tehetnek mást, szolgáltatni kell azoknak, akik le tudtak állni. Mi egy nagyon szerencsés állapotban vagyunk, mert olyan munkánk van, amit értelmesen lehet folytatni bezárva is. Megrémülök, amikor elképzelem a társadalom harminc százalékát, akik nem úgy élnek, mint mi – ott hihetetlen problémák lesznek a következő hónapokban. Ennek a járványnak óriási ára lesz; a fertőzésben elhunytak aránya elhanyagolható lesz azokéhoz képest, akik a gazdasági és társadalmi hatások miatt nem fogják túlélni ezt a krízist

És a kedves édesanyja jól van? Hát, ez meg már mi? Mint a rövidnadrágos hülyegyerek, aki kitekeri a kedvenc kanári vagy kiscsibe nyakát, majd megy sírni anyuhoz, hogy az meg van halva, és anyu azonnal csinálja vissza.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. április 10. 16:28
"Gyerekkoromban vasárnap templomba jártunk, ez volt az általános. A gyerekeim még mindig vasárnaponként templomba lettek víve. Az unokáim többsége már nem. " 1) Templomba jártam én is "vasárnap", a feleségem is--gyerekkorunkban. Járunk ma is. 2) Temlomba "jár-járt" vasárnap a 2 fiam is, sőt a feleségeik : a menyeim is, mitöbb az egyik menyem református kántorként vesz rész az isrentiszteletekben. 3.) Templomba jár mind a 6 (4+2) unokám is sőt az egyik "legnagyobb" unokám rendeszeresen ministrál. Merthogy az egyik menyem katolikus, a másik református, ill. a 6 unokám közül 5 katolikus, egy kislány református. (értelemszerűen: az a kislányunoka, akinek az édesanyja református kántor is.) Megjegyzem: SEMMINEMŰ "ERŐFESZITÉSBE" NEM KERÜLT ENNEK A HELYZETNEK A KIALAKITÁSA.
Agnieszka
2020. április 10. 10:13
Különösen, ha a vallásos, szociális megfontolásoktól sikerült olyan mértékben "tehermentesíteni", mint a miénket. Kik is irányították itt az oktatást és kultúrát, még arra is vigyázva évtizedekig, h. a tanári szakokra lehetőleg be ne jusson másként gondolkodó? Hogyan is történhetett, h. a tanítói tanári szakma bérezésének színvonala az orvos-mérnök vonaltól ilyen messze került? Évtizedek, ha lesz is változás.
syphax
2020. április 09. 18:30
"BEZÁRT A VILÁG"? Rendben.És a "jegyek ára " visszaváltható(?) valyon, szóval visszafizeti a LÉT A VILÁGKORMÁNY? Vagy érvényes egy másik GLÓBUSZRA--amellik benne van a HÁLÓZATBA'??? "GYERE VELEM HONT! ÉN SEM MEGYEK SEHOVA." AZÉÉ' ÉN MEG AKARNÁM VÁRNI MIG, EGY ÚJ ELŐADÁST SZERVEZ A VILÁGBIZOTTSÁG....ÁLTALÁNOS VILÁGRENDEZVÉNYSZERVEZŐ SZAKKOLLÉGIUMÁNAK HUNGAROLÓGIAI ALBIZOTSÁGA. Lehet szólni Barabási Bercinek is Bostonba, hogy elhozhassa a 'zanyukáját is a premierre.
dekoninck
2020. április 09. 16:59
Ez van, sok a felesleges (munkát végző) ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!