A kormány gyorsan átutalt az egyházaknak közel 3 milliárd forintot

2020. április 05. 08:50

A „Homo idioticus” témát majd a politológus kollégák fogják meghirdetni.

2020. április 05. 08:50
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Magyarországon már javában tartott a járvány, amikor Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes arra szólította fel a köztévét, hogy mostantól sugározzanak több misét, s a 100 fő feletti beltéri rendezvények megtiltásával összefüggésben azt javasolta, hogy a nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét és istentiszteletet, hiszen így arányosabban oszlanak meg a hívők.

Vágvölgyi András barátom hívta fel a figyelmemet arra, hogy Romániában már javában tartott a járvány, vészhelyzet, kijárási tilalom, miegyéb, ám az ortodox egyház a hagyományoknak megfelelően továbbra is megtartotta az áldoztatás szertartását, s a sorban álló hívek ugyanabból a serlegből, ugyanazzal a kanállal részesültek a szentségből, miután a pópa minden hívőnek ugyanazt az aranykanalat tette a szájába.

Az USA-ban már javában tartott a járvány, amikor az Egyesült Államok elnöke azt mondta, hogy a helyzet ellenére sokakat szeretne húsvétkor a templomokban látni.

Ugyancsak az USA-ban Trump-hívő idősebb emberek közül többen is nyilatkoztak, hogy szívesen feláldozzák magukat, ha a járványügyi stratégia ezt kívánja, szép gesztusukkal felidézve az ősi barbár-pogány emberáldozatot, egyúttal megadva a lehetőséget a döntéshozóknak, hogy ha szükséges, az idős emberek fogytán más emberáldozatok után nézhessenek.

Aztán megint Magyarországon egyszeriben arról értesülhetett a honpolgár, hogy az Európai Bizottság válságkezelésre szánt járványügyi alapjából, amelyből Magyarországnak 11,4 milliárd forint jutott, a kormány gyorsan átutalt az egyházaknak közel 3 milliárd forintot, egyházi örökség védelme címén. (Ebben nem is az az érdekes, amit a kormány tett, hanem az, amit a csinosan premizált egyházak nem tettek: eszükbe sem jutott lemondani az összegről, vagy legalább egy részéről, az egészségügy javára.)

És ugyancsak Magyarországon a minden jogkörrel önfelhatalmazott miniszterelnök bohókás kedvében, s hogy nagy bánatára a stadionok is zárva vannak, meghirdetett egy 100 méteres járványügyi bátorság-versenyt, majd a minden jogkörrel önfelhatalmazott miniszterelnök-versenybíró azonnal eredményt is hirdetett, elégedetten konstatálva, hogy a jól megérdemelt aranyérem a papok nyakába került, az állami vezetők épp csak lecsúsztak a dobogó legfelső fokáról, de az ezüst is szépen csillog, a bronzérmet a katonák szerezték meg, ám a rendőrség negyedik és a katasztrófavédelem ötödik helyezése is olimpiai pontokat ér, miként a hatodik helyre befutó orvosok is hoztak egy pontot, de talán majd legközelebb, nagyobb edzésterhelés és jobb összpontosítás mellett, ha végre összeszedik magukat, akár előrébb is végezhetnek. A papok legyőzésére viszont – legyünk objektívak – a továbbiakban sincs semmi esélyük.

A járvány elmúltával bizisten meghirdetek egy szakdolgozati vagy doktori témát, mondjuk »Homo religiosus és összehasonlító járványfenomenológia« címen.

A »Homo idioticus« témát – gondolom – majd a politológus kollégák fogják meghirdetni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2020. április 06. 10:37
galíciáner köpködő
pumuklik
2020. április 06. 10:03
Látom zokon vetted, hody kedvenc zsinagógád nem kapott.
Menhetten
2020. április 06. 09:57
Hiányolom az egyházakat! Ők miért maradtak ki a járványhelyzeti közteherviselésből?
Volo
2020. április 05. 22:37
Te egy nagyon gonosz, s nagyon buta ember vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!