A kórházak ultimátumszerű azonnali kiürítése

2020. április 15. 14:50

Felelősök lesztek sok ember haláláért, és nem lesz bocsánat.

2020. április 15. 14:50
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Az egyik pillanatban azt mondja a kormány, hogy minden a legnagyobb rendben van, nálunk alig van fertőzött, a másikban azt, hogy ki kell üríteni a kórházakat, szükség van 36 ezer ágyra.

Azon túl, hogy valamelyik nem igaz, ez a lehető legembertelenebb felelőtlenség, amit egy kormány ilyenkor elkövethet. Beteg, folyamatos ápolást igénylő embereket tesznek ki a kórházainkból egyik napról a másikra. Nem ütemeztek be előre semmit, nem egyeztettek senkivel, nem szóltak előre a hozzátartozóknak sem.

Csak leszóltak a kórházaknak, hogy akkor most, csettintésre tegyenek utcára mindenkit, a kórházi dolgozók meg azóta is sírva hívogatják a hozzátartozókat. Mert ki kell tenniük mindenkit a kórházakból, ha van hova mennie, ha nincs. Ha van otthon, aki tud róla gondoskodni, ha nincs. Ha veszélyezteti-e ez az állapotát, ha nem. Gondolkodás, tervezés, ütemezés és értelem nélkül, most azonnal.

Azt nem tudom, hogy a kórházak ultimátumszerű azonnali kiürítése miatt kevesebb lesz-e a koronavírusban elhalálozott. Abban azonban biztos vagyok, hogy nem koronavírusban elhunytból bizony több lesz emiatt. Ha valaha én tettem voltam ilyet, a Fidesz azóta is tömeggyilkosnak nevezne úton-útfélen. Én nem mondom ezt.

Csak annyit: felelősök lesztek sok ember haláláért, és nem lesz bocsánat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 233 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. április 18. 14:47
Felelősök lesztek sok ember haláláért, és nem lesz bocsánat. A 2006-ban megsebesültek, megvertek és utána csendben meghaltakra gondol --- gondolom...
1000bocs
2020. április 16. 11:31
Feri mindig revolverhősnek hiszi magát a vadnyugaton amikor sokat iszik.
Dorset Naga
2020. április 16. 08:38
..attól az érdekesen...
Tóth Zoltán
2020. április 16. 07:03
Hadd próbáljam meg, így indulásként felborzolni az idegeiket, s ekként szeretnék - egy elsőre minden bizonnyal megdöbbentő (bár a zsarnokunk esetében már a legkevésbé váratlan) - szemponttal kiegészíteni a feltűnően tömeges méretű "ágyelvonással" kapcsolatos polémiát. Kérdésem: Mi van, ha Orbán így szándékozik erőltetettebbben bevezetni az egészségügyi reformját? Bővebben: Orbán jellemzően már eddig is más jelenségek, indokok, ürügyek mögé rejtve forszírozta a saját terveit, ambícióit. Ekként vált - többek között - hivatalosan a diktátorunkká. Így húzta fel a teljesen értelmetlen, politikai indíttatású "kerítésesdijét" (migráció), lopta el a magánnyugdíjakat ("bevéggyük"), fordult szembe "abrüsszellel", stb... Indoklásul ajánlom a korábbi hozzászólásaimat (például itt: https://kolozsvaros.com/2020/03/29/ilyen-konnyen-eltorolheto-a-mult/#disqus_thread + https://magyarnarancs.hu/belpol/operativ-torzs-sajtotaj-128818 ). Mi van, ha Orbán már rég a járvány lecsengése utáni helyzetre készül, mi van ha Orbán a járvány kínálta természetes indokot ragadná meg az egészségügyi reformjához? Miről lehetett eddig hallani: kevesebb kórház, központosítás, fővárosi szuperkórház, kevesebb ágy, az ellátás átszervezése, a bentfekvés mérséklése, a magánintézmények és a betegbiztosítás átalakítása (melynek során megszűnne az általános egyenlősség), teljesen kapitalista rendszerű betegbiztosítás bevezetése. Vajon mi más lehetne alkalmasabb kezdőlépés ebben, mint épp a kórházi ágyak leépítése, kezdve azok "ideiglenes" kivonásával. Tehát ezen esetben már nem is a járványról beszélünk, viszont a kialakuló helyzet (melyben biztosra veszem, hogy valamiféle támogatást is maga mögött tudhat Orbán, s talán korábban ugyanezek tolták Gyurcsányt is) még inkább gúzsba kötve kamuellenzéket, lényegében kész tények elé állítja az országot, legyen vagy jöjjön bármilyen kormány is ezután. Vagyis a járvány sokkalta inkább remek ürügy (fedőtörténet) mélyebb és általánosabb, rendszerszintű átalakítások bevezetéséhez, kész helyzet elé állítva kamuellenzéket (mely köpni-nyelni sem tud majd, bár eddig sem volt érdemi haszna a jelenlétének, Orbán malmára hajtották a vizet), és a lakosságot (híres ellenállók vagyunk ... ja, mégsem).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!