A gyermekek szexuális bántalmazása csak az egyházon belüli erőszak jéghegyének csúcsa

2020. március 02. 16:10

Itt lenne már az ideje ezzel a témával a maga súlya szerint foglalkozni.

2020. március 02. 16:10
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Mérce.hu

„A bemutatott okok, a lehetséges forgatókönyvek és a szexuális erőszak létrejöttét a római-katolikus egyházon belül előidéző tényezők egyáltalán nem országspecifikusak, hanem minden régióra, minden kontinensre és minden országra jellemzőek. Így az az idehaza is oly gyakran hangoztatott érv, miszerint a kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális erőszak a dekadens, nyugati egyházak problémája, hamis és megtévesztő.

Ahogy Zollner fogalmazta: ez az érvelés csupán eltereli a figyelmet arról, hogy az egyház életében vannak olyan nyilvánvaló tényezők, amelyek kedveznek a visszaéléseknek, vagy ezek leleplezését és megbüntetését gátolják, illetve akadályozzák. Így sajnos nem tudom megnyugtató sorokkal zárni a cikkemet.

Hiszen önmagában az a tény, hogy Magyarországon nem indított még a katolikus egyház vizsgálatot a szexuális visszaélési ügyekkel kapcsolatban, és a közvélemény, a hívek maguk is csupán azokat az adatokat ismerik, amiket a sajtó feltárt, egyáltalán nem ad okot semmilyen bizakodásra.

Az engem személyesen megkereső áldozatokkal folytatott beszélgetések alapján úgy gondolom, hogy bizony itt lenne már az ideje ezzel a témával a maga súlya szerint foglalkozni. Hiszen, ha az egyház maga nem indul el a változás útján, nem akarja a tisztulást, akkor az majd súlyos botrányok és veszteségek által fog végbemenni.

Ami személyesen engem illet, továbbra is vállalom, hogy meghallgatom az áldozatokat, akik engem megkeresnek. Ahogy Robinson püspök fogalmazta: »Mert aki azoknak az embereknek a szenvedéstörténeteit hallgatja meg, akiket gyermekként szexuálisan bántalmaztak, az Jézusnak a bennük tovább folytatódó szenvedéstörténetét hallgatja meg.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leakis
2020. március 04. 14:02
Jó lenne már tisztázni, hogy mit értünk szexuális bántalmazás és pedofília alatt. Gyermekeim amerikaiak között szolgálnak gyerektáborokban. NEM LEHET MEGÉRINTENI A GYEREKEKET, NEHOGY MEGVÁDOLJÁK A SEGÍTŐKET PEDOFÍLIÁVAL. Az esetek túlnyomó többségében valószínűleg erről van szó. A pap bácsi megölelgette a szepegő kis ministráns gyerekeket, ahogy a jó tanítók is megsimogatják a kicsiket az alsó tagozatban. Szóval csak arra valók az esetek, hogy jó csomó pénzt kicsikarjanak az egyházból. Mint az elnyomott kisebbségek, és a rossz börtönkörülmények stb.
syphax
2020. március 03. 12:41
RÖFÖGŐ DISZNÓEMSEÁLLAT EZ A ROHADÉK-MOCSOK KÚRVASZUKABAROM.
bispora
2020. március 03. 11:25
Printfalvi Rita az egyház árulója, aki nem fogja fel mekkora kárt is okoz, és kiket támogat "nemes" harcában. Printfalvi Ritának hátra kellene lépni egyet és onnan körülnéznie. Az ugyanis kurvára kevés, hogy valaki a gyerekekkel kapcsolatos szakma gyakorlói között gyarló vagy romlott személyeket talál. Ha Ritánk az egész kérdéskört nem tudja elhelyezni a való világ statisztikailag hiteles tényei között, akkor a papi pedofilíáról tett megjegyzései valójában saját egyházának hátbadöfésével ér fel. Mondom miért. A német egyház előjött egy hetven év alatti 3500 pedofil estszámmal. Ezek kilencven százaléka 1990 előtti eset, 20%-volt klasszikus behatolással járó abúzus. Számoljunk! Egy 80 miliós országban ez évi átlagosan 50 eset (napjainkban tíz alatt!). A szülők-tanárok-koli nevelők-edzők-sportorvosok-rendezők-színészek ennek az esetszámnak a többszörösét produkálják. Nagy biztonsággal ki lehet mondani, hogy a gyerekekkel foglalkozók közül a legkevesebb pedofil esetet a papok követik el. Ritus, ehhez még hozzá kellene tenned a rabbik, imámok pedofil esetszámát, majd mélyen meghajolva bocsánatot kérned a testvéreidtől. Még valami. Angliában egy most nyilvánosságra került elemzés szerint egyetlen évben 19 ezer (!!!) áldozata volt a muszlim paki futtatóknak, akik 12-18 év közötti kizárólag fehér, nagyrészt keresztény kislányokat törnek be ipari méretekben prostituáltnak. Mivel őket a hitsorsosaiknak közvetítik, a nemi abúzus számot nyugodtan szorozzuk be évi legalább százzal. Azok a balliberális médiák, ahol Ritust rajongva fogadják (egy Tilos rádiós aljas Ritus fellépést magam is végigélveztem...) hetente adnak hírt papi pedofíliáról, és soha nem említik a nagysáégrendekkel nagyobb muszlim migráns esetszámot. No Ritus, ez a kályhád- innen indulj!
balbako_
2020. március 03. 09:06
Akkor egy másik statisztika! A balliberális EU képviselők pedofilok, mert Daniel Cohn Bendit csak a jéghegy csúcsa! (Az itthoni lebukott SZDSZ pedofilok is erősítik ez a liberális szekta pedofil alapokon nyugszik)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!