Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A büntethetőség leszállításának belengetése önmagában kijelöli a problémát és a felelőst

2020. február 03. 21:47

Vajon miért van az, hogy a hőbörgő büntetőintézkedések valahogy mindig a szegényebb társadalmi csoportok ellen mennek?

2020. február 03. 21:47
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Alapvetően egy olyan társadalomban, ahol nem az együttműködés, hanem a versengés, ahol az erő és nem a békésség, a harag van kieresztve, miért is gondoljuk, hogy ez az oktatási rendszerben nem fog megjelenni? Vagy tereljük át kicsit másfelé a kérdést, a családon belüli erőszak ügyében kamerázzuk be a lehetséges elkövetők lakását? Miért nincs külön rendészet a korrupt politikusok ellen?

Vajon miért van az, hogy a hőbörgő büntetőintézkedések valahogy mindig a szegényebb társadalmi csoportok ellen mennek? Mikor fog a kormány végre büntetőintézkedéseket javasolni az olyan multik mint a Hankook, vagy a Suzuki ellen, akik nem tartják be a törvényeket a magyar munkavállalók kárára? Mikor jön a különleges ügyészség a miniszterelnök oligarcha haverjai ellen? Mikor lép fel a kormány az egyre elkanászodó szélsőségesekkel szemben? Jah hogy a Betyársereg tagjai a Fidesz tüntetésén tüntetek múlt héten? Régi taktika a, ha nem tudod megoldani a társadalmi problémákat fog rá a nyuszira.

Itt pedig ez zajlik, hiszen a büntethetőség leszállításának belengetése már önmagában kijelöli a problémát és a felelőst is a bűnös gyerekeket. De valahogy ebben az egész Gyöngyöspatai ügyben véletlenül sehol se látszik a rendszerváltás utáni magyar kormányok felelőssége, akik leépítetek a vidéki Magyarország lehetőségeit, és már 30 éve alig tesznek valamit a szegénység továbböröklése ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyurcsyg
2020. február 04. 17:44
Nem a társadalmi helyzet dönti el, hogy valaki csak a pofánverésből ért. Lásd fletó.
kispufi
2020. február 04. 13:17
ebből szegényezést összehozni, az már a megélhetési bűnözés előszobája. megélhetési tanárverő, a gégén még kapunk egy ilyen terminus technicust is. de ha már a vidéki lehetőségek leépítése: miért is a rendszerváltás utáni kormányok felelősségéről beszülünk kizárólag? mi van az édesjó kolhozosító, földlenyúló, a sajátjától és életformájától összességében milliókat megfosztó, ezredéves tradicionális létalapot felszámoló és a helyébe csak céltalanságot, a a nagy büdös semmit, elvtársaiddal? már azon túl, hogy elborzasztó módon belőlük is jócskán került a rendszerváltás utáni kormányokba és közéletbe?
atila68
2020. február 04. 11:14
Bandika! Te visszavonultál. Kétszer.
Mirtilla
2020. február 04. 10:44
Szegény Jámbor ! Te alapfogalmakkal nem vagy tisztában és olyan ügyetlenül próbálsz még ködösiteni, összemosni is összenemtartozó fogalmakat, hogy ezt már nevetés nélkül nehéz kibirni. Szürreális, sőt romantikus elképzeléseid vannak a szegénységről. Az általad felvázolt lidérces vizió szerint aki szegénynek született , annál bocsánatos tett a bünözés, mert szegényt az ág is huzza. Nem igy van!!! Az én egyik felmenőm már általános iskolai tanulmányai idején is a tőle módosabb, de sokkal lustább osztálytársainak korrepetálásval kereste meg a zsebpénzét és amikor egyetemre járt már annyi tanitványa volt, hogy ő támogatta szegény családját.Sokszor éhezett, de egyetlen egyszer sem jutott eszébe, hogy elvegye a másét vagy mást hibáztasson. Mindig ő akart változtatni - becsületes eszközökkel- sorsának jobbitásán. Ebben két dolog segitette: a szerető családi háttér és a nagy hite. Lehet, hogy itt a dolog nyitja? Persze, neked ez felfoghatatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!