Az Erdélybe járogató DK-sokhoz

2020. január 29. 13:38

Hazamentek és ott folytatjátok, ahol abbahagytátok Gyurcsány Fletóval, aki hetente öklendezi a jól ismert gyűlöletbeszédeit.

2020. január 29. 13:38
Fábián Tibor
Magyar Nemzet

„Akkor most hogy, kedves DK-szimpatizánsok? Mégis hogy gondoljátok ezt az egészet? Mert hogy eljöttök szépen, illedelmesen, még véletlenül sem politizálva, ügyesen beöltözve az adott eseménynek megfelelően, huszár- vagy hajdúegyenruhába. Kedélyesen diskuráltok, a fehér asztal mellett elismerősen szóltok az erdélyi, partiumi vendéglátásról, majd a hangulat tetőfokán ti is nótáztok.

Aztán hazamentek és ott folytatjátok, ahol abbahagytátok. A Gyurcsány Fletóval. Aki hetente öklendezi a jól ismert magyarellenes és határon túliak elleni gyűlöletbeszédeit. Arról, hogy minek ezeknek állampolgárság, minek szavazhatnak a magyar parlamenti választásokon, ha egyszer nem fizetnek adót stb. Hogy milyen káros ez a 2004-től tartó kútmérgezés, arról leginkább az árulkodik, ha végigolvassuk a DK-szimpatizánsok hozzászólásait az erdélyi magyarokról. Korlátok nélküli mocskolódás. A jelen arról árulkodik, hogy nemcsak Romániában gyűlölik minden eddiginél jobban a magyarokat, de Magyarországon is csúcsra járatja Gyurcsány Ferenc a határon túli magyar nemzetrészek elleni gyűlöletkeltést.

Nem értelek benneteket. Hogy tudjátok ezt a kettőt, az Erdély-járást és a magyargyűlölet elfogadását összeegyeztetni jó lelkiismerettel? A közösségi médiában én is több anyaországi ismerősömtől láttam ilyen-olyan DK-párti megjegyzéseket, miközben szinte havonta partiumi eseményekre járnak, jókat esznek és kedélyesen barátkoznak. Nincs semmi kifogásom, ha a Gyurcsány-párt követői is jól érzik magukat a hagyományok éltetésében. Odahaza. De az ellen már igen, ha képmutató módon, minden restelkedés és lelkiismeret-furdalás nélkül járogatnak azokhoz, akiket akár ők, akár elvtársaik, akár vezetőjük románnak, szlováknak tart, és úgy is kezel. Akik ellen folyamatos hangulat- és gyűlöletkeltés folyik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2020. január 29. 18:17
Minek ez a megjátszott aggodalom? A DK nem tud kilapátolni hazai közpénz milliárdokat szavazat és népszerűség vásárlásra.
simonvitéz
2020. január 29. 16:09
Spionkodni mennek oda, infot szerezni.
ato boldizsár
2020. január 29. 15:15
Én úgy látom nagyon sokan nem értik az egészet. A felszínen, kicsinyes , gyarló ügyek mentén hoznak súlytalan döntéseket, érzelmi alapon. És nem értik a valódi tétet, nem tudják súlyozni az ügyeket, nem érzik annak a bizonyos "nemzeti minimumnak" a fontosságát. A Jobbik árulása (nem a legjobb szó..) pedig sok fejben nagy zavarosságokat hagyott.
Tidal_wave
2020. január 29. 14:00
A DK-sok egyáltalán járnak Erdélybe? Ayt hittem, ők a nyugat európai NO-GO zónákat, meg a multikultit kamázzák...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!