A petefészek nem botoxolható

2020. január 12. 12:36

Ha csak az a kérdés, hogy „éljünk”, utazgassunk-e még három évet a baba előtt vagy ne, én, inkább mielőbb a gyerek mellett döntenék. Interjú.

2020. január 12. 12:36
Vesztergom Dóra
Képmás

„Mi befolyásolja még a termékenységet?

Az életmód. A mozgásszegény életvitel, az elhízás egyértelműen csökkenti az esélyét a várandósság kialakulásának. A diétázás mellett vagy helyett én azt javasolnám mindenkinek, aki babát szeretne, hogy sportoljon aktívan hetente háromszor egy órát, ennek bizonyítottan jótékony hatása van a termékenységre. Persze az sem jó, ha valaki túl vékony, ahogy az sem, ha túl kövér, mert nőknél ilyen esetekben elmaradhat a menzesz, tehát nincs tüszőérés. A spermiumok szempontjából az a jó, ha a férfiak a túlzottan szűk nadrágjaikat kényelmesebbre cserélik, a családtervezés időszakában pedig a rendszeres szaunázást és a melegvizes fürdők látogatását is érdemes szüneteltetni. A dohányzás pedig a fő ellenség, amely rontja a hímivarsejtek és a petesejtek minőségét. Ráadásul a rendszeresen cigiző nőknél a menopauza is két-három évvel korábban kopogtat, és ez a káros szenvedély egyértelműen rontja a lombik sikerességének esélyét is. Hatalmas a jelentősége a pszichés faktornak is, annak, hogy mennyire feszült, stresszes állapotban vannak a babára vágyók.

Az az ideális, ha a húszas éveiben, de legkésőbb 35 éves koráig egy nő meg tudja szülni az összes gyermekét, akire vágyott a párjával együtt. Rengetegen vannak azonban manapság, akik csak 35 felett találják meg az „igazit”. Nekik mit tanácsolna?

Ha csak az a kérdés, hogy »éljünk«, utazgassunk-e még három évet a baba előtt vagy ne, én, inkább mielőbb a gyerek mellett döntenék.

Mozgással, helyes táplálkozással, rendszeres vitaminszedéssel nem lehet kicsit kozmetikázni a korunkon? A 40 az új 30, hirdetik a reklámok, és a tudatos életmódváltás következtében tényleg sok nő csinosabb, fittebb, mint 25 évesen volt… A látszat mennyire csal?

A petefészket nem lehet botoxolni! – ez a találó mondás ugyan nem az én fejemből pattant ki, egy brit orvosnőtől származik, de teljesen egyetértek vele. Külsőleg akármennyire is fiatalos valaki, a petefészekben található tüszők mennyisége valós képet ad az illető koráról. Rengeteg kutatás zajlik ezen a téren, de jelen pillanatban semmilyen módszer, kúra nem létezik, amivel fiatalítani lehetne a petesejteket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
carti
2020. január 13. 07:14
Tele vagyunk 45-50 éves nőkkel, akik nem tudják mi bajuk. Ezerrel járnak orvoshoz, változik a test nem marad fiatal. Megjárta az endokrinológiát, kardiológiát, ortopédiát, szemészet, nőgyógyászati,..stb. Sehol nem világosítják fel, hogy mivel nincs gyerek, hiányzik a beteljesedés. Csak altatóval tud aludni, nem érzi jól magát, valami hiányzik. Heves szívdobogással ébred fel éjszaka, nappalok nehezen mennek. Àllandó önvizsgálatot tart. Mennyit aludt, mennyit evett, mennyit pisilt. Elkezdünk betegségeket keresni, nagyjából 99;9%-ban feleslegesen. Ilyenkor jön az életmód tanácsadó,a vízi torna, az autóimmun csoporthoz csatlakozás. Eltellik kb 5 év vagy 10 mire beismeri, vagy rájön, hogy valamit elrontott. A másik csoport a 39-42 évesek, akik november30-án jönnek rá, hogy gyermeket szeretnének. Majd szar az egészségügy, hogy 10 nap alatt nincs meg 28 előzetes vizsgálat, mert neki sürgős!
Csomorkany
2020. január 12. 20:41
Arra jók az ilyen posztok, hogy hatékonyan lehet X-elgetni a seggfejeket.
Csigorin
2020. január 12. 16:48
azt se ertem miert ne lehetne a babaval, kesobb a gyerekkel utazgatni? a szuletes egy uj elet kezdete, nem egy meglevo vege!
gacsat
2020. január 12. 15:01
De igen, csak te még nem tudsz róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!