Fut két párhuzamos történet a médiában

2019. június 28. 07:23

Ha leüvöltöm a gyerek fejét, amiért nem néz körül a járdáról lelépve, akkor puha vagyok, vagy kegyetlen?

2019. június 28. 07:23
Juhász Péter
Facebook

„Fut két párhuzamos történet a médiában.

Az egyik egy korábban egekbe magasztalt képviselő zuhanása a mélybe, amiért azt állította, hogy sokgyerekes családban a fegyelem nélkül hatványozottan nő annak kockázata, hogy kárt tesznek magukban a kölykök, mert nincs annyi energia, hogy mindig mindenkit szép szóval vegyél rá arra, hogy működjön a család. A közönség fejét venné az illetőnek, már azért is hogy egyáltalán a nevelést és a fegyelmezést egy mondatban merte említeni. Lemoshatatlanul gyerekverő lett.

A másik történet egy háromgyerekes család tragédiája, akikkel kapcsolatban több jel is utal arra, hogy boldog szertelenkedésben élték mindennapjaikat. Talán nem volt hangos szó se nagyon. Hogy szerencsétlen véletlen volt-e, vagy a körülmények elkerülhetetlen eszkalálódása, mindenesetre meghalt egy kislány. A közönség az anya fejét venné, hogy nem vigyázott rájuk, nem nevelte meg őket. Örökre ő lesz a felelőtlenség mintapéldája.

A kettő között kéne valahol? Vagy néha kicsit erre, néha kicsit arra? Hát hogy lehet így megfelelni mindenkinek, ha a közönség egyik nap még vérszomjas waldorfos, másnap már mutáns matulás? Ha leüvöltöm a gyerek fejét, amiért nem néz körül a járdáról lelépve, akkor puha vagyok, vagy kegyetlen?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. június 30. 09:05
A parton mindenki jobban tud evezni.
Akitlosz
2019. június 29. 04:53
"Ha leüvöltöm a gyerek fejét, amiért nem néz körül a járdáról lelépve, akkor puha vagyok, vagy kegyetlen?” Kinek mi köze van ehhez? Nem tartozik másokra.
pemete jakab
2019. június 28. 20:34
"Ha leüvöltöm a gyerek fejét, amiért nem néz körül a járdáról lelépve, akkor puha vagyok, vagy kegyetlen?" Szülőnek alkalmatlan.
Hotten Totta
2019. június 28. 19:57
Kissé mellékszál ide, de! Nekem elgondolkodtató, hogy a fiú azt mondja, a kislány gyújtogatott. Ő már nem tudja ezt tagadni sajnos. Az anya hisz a fiának. Viszont az előző tűznél a kislány nem is volt ott, a ház leégett, a rendőrök a fiút gyanúsították. Viszont büntetés nem történt. A kislány álmodott, rettegett attól, hogy tűzben fog bennégni. Vajon fenyegette ezzel valaki? A fiú mentette magát, kiugrott, húgával nem gondolt. A kisebb lány talán nem bírt kiugrani, és ugye félt is a tűztől, ez meg is béníthatta, de otthagyták. A pszichopata felnőttek nem csak úgy hirtelen lesznek, ők előbb pszichopata gyerekek voltak. Szerintem felelős az anya, mindenáron hinni akarja a mesét. Ha az első esetben gondolkodóba esik a fiát illetően, a második eset nem következett volna be, talán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!