Az ördög jobb és bal keze

2018. május 11. 08:44

Kedves nyugati barátaink, a bolsevikok, az olasz fasiszták, akárcsak a német nemzetiszocialisták kivétel nélkül mind Marx gyermekei voltak!

2018. május 11. 08:44
Tallai Gábor
Látószög

„Amennyiben pedig az nyugat-európai bal- és pszeudo-jobboldali pártok identitásának meghatározó eleme marad Marx Károly totalitariánus életműve (most az), úgy abból több dolog következik:

1.) Hiába lett nyilvánvalóvá, hogy Marx diagnózisa, tézisei, elmélete, társadalomképe stb. jelentős eufemizmussal nem állta ki az idő próbáját, (a) a hagyományos baloldali pártok nem fognak továbblépni és elutasítani a tant, mert ez szellemi kiüresedésüket okozná, (b) a jobboldali pártok pedig inkább elfogadják a kánont, különben a történelem »rossz« oldalára kerülnének a balosok (vagyis a haladók) dominálta mainstream világban;

2.) Továbbra is számolnunk kell a marxizmusból eredeztethető »kettős mércével« (jó bűnök és rossz bűnök), aminek lényege, hogy az egyenlők között mindig vannak egyenlőbbek, akiknek tevékenységére, hatására nem érvényes az egyetemes emberi jogok szempontrendszere;

3.) Az úgynevezett »szabad világ«, a nyugati civilizáció úgy ahogy van szellemileg benne rekedt a XX. században, így a XXI. század kihívásaival szemben nem születhetnek közös megoldások, tehát fel kell készülnünk a széttöredezettség hosszúra nyúló korára. (...)

Aki picit jobban figyelt, mindig is tudta, nincs olyan, hogy szélsőjobb vagy szélsőbal. Kedves nyugati barátaink, a bolsevikok, az olasz fasiszták, akárcsak a német nemzetiszocialisták kivétel nélkül mind Marx gyermekei voltak! Legtöbben ezt be is vallották (Lenin, Mussolini), mások csak azért nem, mert országon belüli konkurenciaharcban álltak a szavazókért (Hitler). Mégis megállapítható, hogy a bipoláris világrend természetrajza nyomán Marx Károlynak kétségtelenül jelentős hatása lett a közgondolkodásra. Itt maradtak velünk gyilkos dichotómiái, melyeket csak egy történettel tudnék feloldani. Egy kisfiú azt kérdezte a paptól, miért nem segít az Isten a szomszéd beteg néninek? Az egyházfi széles mosollyal a száján megsimogatta a gyermeket és annyit mondott: Te vagy Isten keze, akárcsak a többi ember. A fiú másnaptól ápolni kezdte az idős asszonyt, aki csodásan felgyógyult. Nem tartom kizártnak, hogy az ördögnek is szüksége van kezekre. Ha ez így van, nem kétséges, a kétszáz éve született trieri Marx-fiú anno bejelentkezett mindkettőre.

Zárásképp: nincsen abban semmi meglepő, ha egy virtigli marxista (kommunista) rajong a mesteréért, de hogy az Európai Unió bizottságának elnöke vagy a katolikus egyház bíborosa tegye ezt, nem egyszerű szereptévesztés vagy az adott személy korlátozott képességeiből származó helyzetrontás (mismatch). Ez botrány.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2018. május 13. 10:21
"Kedves nyugati barátaink, a bolsevikok, az olasz fasiszták, akárcsak a német nemzetiszocialisták kivétel nélkül mind Marx gyermekei voltak! " Az olasz fasiszták nem Marx gyermekei voltak, hanem XIII. Leó és valamelyet Pláto gyermekei inkább. Mussolini még jó korán lecserélte a marxizmust korpotivizmusra.
szekula
2018. május 12. 00:44
Emlékszem Tallaira jól még a fidesz legelső, radikális ballib korszakából. Ezek után kénytelen vagyok érdektelen takonygerincnek tartani őt, aki mindig abban "hisz", ami épp jobban fizet.
matykox
2018. május 11. 15:59
Ugye, az is megvan, hogy Coudenhove-Kalergi gróf, a "Pán-Európa" kiötlője, ugyancsak nagy tisztelője volt Leninnek és Trockikjnak is? Példának tartotta ezeket az "óriási" szellemeket... Úgyhogy Marx szellemi végtermékeinek hosszú sorát bátran lehet folytatni a mai napig - a neomarxista bandán és Popperen át Sorosig és Junckerig.
Martell 2
2018. május 11. 13:58
A szerző egy idióta, semmi köze Hitlernek Marxhoz, egész életében a marxisták ellen harcolt, az hogy átvett néhány külsőséget a marxistáktól és hozott jóléti intézkedéseket a munkások érdekében, attól még nem marxista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!