Csoda történt? Olvadni kezdett a botrányos várólista!

2018. január 26. 21:30

Egy nő segítséget kért, mert 2022-re kapott műtéti időpontot. Az egészségbiztosító cáfolt, majd kiderült, hogy a nő igazat mondott.

2018. január 26. 21:30
Élő Anita
Heti Válasz

„Egy nő segítséget kért, mert 2022-re kapott műtéti időpontot. Erre az egészségbiztosító cáfolt, és kitört az örület. Majd kiderült, hogy a nő igazat mondott, és elképesztő tempóban kezdett olvadni a várólista.

Krámli Kinga esete közismert a Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika endometriózis centrumával. »Elviselhetetlen fájdalmakkal élek. Rengeteg fájdalomcsillapítót szedek« – közölte az énekesnő elkeseredettségében, hogy az intézmény, ahol évek óta kezelik, csak négy év múlvára tudott neki műtéti időpontot adni. Facebook-bejegyzés után a dolgok úgy kezdődtek, ahogy a politikai szintre emelt ügyekben szoktak. Az egészségbiztosító cáfolt, a nőnek pedig nekiestek a kommentelők. Viszont irracionális forgatókönyv mellett egy racionális is beindult, az ügyben érintettek dolgozni kezdtek, a várólista pedig azonnal olvadozni. Annyira, hogy ma reggel alig hittünk a szemünknek.

Nézzük tehát sorban:

Január nyolcadikán a következő közleményt jelentette meg a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő (így hívják most az egészségbiztosítót): »A hiteles és tényszerű tájékoztatás érdekében felhívjuk a sajtó figyelmét, hogy a médiában megjelentekkel ellentétben az endometriózis műtétre legfeljebb 2 hónap a várakozási idő.« »Ha egy beteg a fentiektől eltérő tájékoztatást kap, javasoljuk, hogy forduljon a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz, ahol kivizsgálják a konkrét esetet.«

És valóban, ha az egészségbiztosító várólistáját nézve, ott ez volt látható, sem a bélműtétek, sem a nőgyógyászati operációk között nem szerepelt hosszú várólista, pedig 60 napnál hosszabb előjegyzésnél kötelező ezt feltüntetni. Márpedig a várakozás ennél jóval hosszabb volt, Krámli Kinga nem hazudott. A Semmelweis Egyetem vizsgálatot indított, és az egészségbiztosító is dolgozni kezdett. Ennek első jele az volt, hogy megváltozott az egészségbiztosító várólistája, feltűntették a Semmelweis tényleges adatait, De aki ma nézi meg a várólistát megint más képet talál. Előbb az endiometriózis magyar rekorder lett, mint arra a Népszava felhívta a figyelmet.  Ma reggelre viszont 227 napra olvadt a várakozási idő. Mindössze néhány nap alatt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. január 28. 10:20
Hát,nem mondott igazat! Ezt jó néhány intézet meg orvos is megerősítette. Kár az áramért!!! A Heti Válasz ismét öngólt rúgott!!
egy genetikusanalattvaló
2018. január 27. 23:08
" Ma reggelre viszont 227 napra olvadt a várakozási idő. Mindössze néhány nap alatt.” Csodák, mint tudjuk, különösen az egészségügyben, nincsenek. Akkor mi történt? Egyszerű: A nem létező várólista láthatóvá vált. A doktor urak ez után már nem hivatkozhatnak a 4 éves nemlétező listára, hogy a pácienseket az előzetes "hálapénz" jótékony szerepének átgondolására késztessék. Mint olvashattuk az adott műtét esetében milliós nagyságrendű magánpraxisos megoldás volt az elvárt csapásirány. Volt mindenféle bullshit szöveg, természetesen teljes szakmai tudással magyarázva, nemlétező, vagy mégis heti 1-2 műtétre létező bélvarrógépről, ami miatt nem tudnak megfelelő számú államilag finanszírozott műtétet elvégezni. A hír körüli információk meglehetősen érthetetlenné vagy hihetetlenné tették a magyarázatokat. Kár a Heti Válaszért és Élő Anitáért, hogy ilyen hangvétellel hitelteleníti önmagát.
Anonymtalan
2018. január 27. 20:52
Élő Anita: Csoda történt? Olvadni kezdett a botrányos várólista! Sajnos nem Élő hanem Halott. Pontosabban élőhalott.
drkovax
2018. január 27. 16:13
Pedig csak annyi történt, hogy a "népszerű doktorúr"-ra várók egy részének leesett, hogy más is csinál ilyen műtétet, kicsit körbekérdezősködtek, és átiratkoztak máshova, ahol rövid a várakozás. Így aztán a "népszerű doktorúr"-nál is csökken ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!