Ez még sajnos a XX. század

2017. december 29. 19:59

Semmink sem marad, ha hiszünk a liberálisoknak. A XXI. század csak nélkülük kezdődhet el.

2017. december 29. 19:59
Botond Bálint
Magyar Idők

„Mert ez a liberalizmus és a mögötte megjelenő egyéb ideológiák, a genderizmus, a gazdasági liberalizmus az új internacionalizmus ígérete. Adjuk oda az etnikai, a nyelvi, a lokális, a nemi identitásunkat cserébe azért, hogy a nagyvállalatok és az általuk kitartott nyugati gazdasági, politikai, kommunikációs és »művészeti« elit által uralt világban a gyermekeink és az unokáink megfeleljenek a fogyasztói ideálnak, és könnyű, sőt büszke áldozatai lehessenek a szexualitást a legbetegebb perverziókká aljasító elmebetegek vágyainak.

Ezek tipikus XX. századi ígéretek és követelések. Mindent a semmiért. A szabadságnak hívott semmiért. A liberalizmus új dimenziója az embertelenségnek, de céljában nincs semmi új. A keresztények tudnak a létezéséről két évezred óta, hiszen kísérteties pontossággal ismerhető fel benne a világban munkálkodó gonosz.

A kereszténység, Isten lététől függetlenül, univerzális etikájával azért volt képes létrehozni a szabadság és a kötelességek természetes elegyeként Isten országát, mert tisztában volt azzal, hogy a Földön nincs megváltás. Nemcsak magunkat kell megvédenünk, hanem annak a lehetőségét is, hogy az elveinket vagy a hitünket érvényesíthessük.

Az a miénk, amit meg tudunk és meg is akarunk védeni. Azonban semmink sem marad, ha hiszünk a liberálisoknak. A XXI. század csak nélkülük kezdődhet el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Balango
2017. december 30. 12:45
Elolvastam az egész írást. Jó.
írmag
2017. december 30. 08:22
Nagyszerű lenne a tanulmány, de belecsúszott a szerző is a liberalizmusba: "Isten lététől függetlenül" fogalmazás. A világ, az élet teremtett, minden, a teremtőt kísértő próbálkozás ellenére.
áfonya
2017. december 30. 01:50
Az EU liberális-diktatúrájának leánykori neve: vörös terror
repulok
2017. december 29. 22:21
Hát bizony két oldal létezik alapvetően: egyiken a gyártók, forgalmazók, szolgáltatók, a másikon a fogyasztók. Persze, van pici átfedés, mert így, vagy úgy mindenki fogyasztó. A lényeg: mindig a fogyasztó van becsapva! Hol kicsit, hol meg nagyon. Ez a törvényszerűség nem függ rendszertől, ideológiától, izmustól semmitől sem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!