Túl az igazságon

2017. december 30. 12:01

2018-ban is a legfontosabb küldetésünk: embernek maradni.

2017. december 30. 12:01
Ambrus Attila
Maszol

„Mit hozott 2017?

Egységes magyarellenességet az amúgy szétzilált román politikumban. Feltétlen Fidesz-gyűlöletet a magyarországi ellenzék körében, a rasszista szélsőjobb összeborulási kísérletét a baloldallal. A migránskérdés igazi dimenziójának és hatásainak felismerését Európában. (A beismerés még késik.) Kiszorítósdit, szankciókat, háborút világszerte. Hatalmas profitot a fegyverkereskedőknek, embercsempészeknek, nyomort, halált azoknak, akiknek semmi közük nem lehetett a világ vagyonának újrafelosztási kísérleteihez.

2017 némiképpen felidézte a száz évvel korábbi puskaporos légkört.

Túl az igazságon talán ideje lenne 2018-ban felfedezni a valóságot: nem egymás ellenében, csakis együtt, egymásért maradhatunk emberek. Ám az igazi kereszténységből kinőtt humanizmustól is nagy hévvel és igyekezettel próbálták az új kor tervezői megfosztani az emberiséget. 2018-ban is a legfontosabb küldetésünk: embernek maradni, akkor is, ha a dehumanizálódott Homo sapiens egyre inkább kiszolgáltatja magát az általa teremtett Mesterséges Intelligenciának, miközben elfojtja magában  azt, ami őt az állatvilágból kiemelte: érzelmi intelligenciáját. De jó lenne, ha néhány év távlatából úgy értékelhetnénk 2017-et, mint azt az esztendőt, amikor ismét rátaláltunk az önmagunk felé vezető útra!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
he-he
2017. december 31. 03:41
Akkor lehetne embernek maradni,ha az állat orbán eltűnne a kurva anyjába!
szalard
2017. december 30. 13:37
Nem az az Ambrus Attila...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!