Titkok és védjegyek

2017. november 06. 18:34

A minisztérium listáján sok minden található, a halászati termékek kategóriája azonban valamiért teljesen üres.

2017. november 06. 18:34
D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet

„És akkor jöjjön a listáról a Klenáncz méhészet, amely szintén védjegyhasználó. Klenáncz József termékeiről szólva két dolog mindenképpen kiderült már a Magyar Nemzet olvasói számára. Egyrészt az, hogy miközben a világ orvostársadalma évek óta harsonákat fúj amiatt, hogy az emberek sokszor fölöslegesen szednek antibiotikumot, aminek beláthatatlan következményei lesznek az emberi faj baktériumok ellen folytatott harcában, addig az üzletember az antibiotikumokkal szennyezett mézeiről szólva azt üzente a fogyasztóknak, hogy nem kell nyávogni, egy kis maradvány nem árt meg senkinek. Másrészt ez a méhészet a magyar akácmézet kínai anyaggal összekeverve árulta, amitől az egész szakma és az összes fogyasztó haja égnek állt.

Ugyanilyen védjegyet tüntet föl termékein a Detki Keksz Kft. is, amit különösen hitelessé tesz, hogy a védjegyet kibocsátó Magyar Termék Nonprofit Kft.-nek a Detki az egyik tulajdonosa. A kekszcég egyébként hasít idén, egyik terméke a mezőgazdasági szakkiállításon (OMÉK) elnyerte az agrárminisztérium Kiváló Magyar Élelmiszer díját is. Ha valaki nem ismerné föl, ez a vállalat gyártja a »háztartási keksz« nevű valamit, amit régebben a gyomorrontásos gyerekekbe azért erőltettek, hogy legyen valami a szerencsétlenek üres hasában.

A minisztérium listáján is sok minden található, a halászati termékek kategóriája azonban valamiért teljesen üres. Korábban volt például »fagyasztott halászléalap« nevű gusztustalanság, de már lekerült róla. Van azonban olyan, valóban kitűnő alapanyag, amelynek lenne helye egy hiteles fölsorolásban. Valószínűleg nem véletlen, hogy ezeken nincs ott. Ahogy nem véletlen az sem, hogy a Magyar Gasztronómiai Egyesülettől viszont Aranyszalag minősítést kapott, és hogy a legjobb magyar éttermek kapkodnak érte. Ez az akasztói sziki ponty.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. november 07. 10:47
Aki érdemtelenné válik a védjegyre, attól el kell venni. De mire gondol a szerző, mit jelent az, hogy nem véletlen van a listán az akasztói sziki ponty nevű termék? (Én nem tudom mi az, de akkor biztos valamilyen élelmiszeripari termék, gondolom.)
jött a csősz és mindenkit hazazavart
2017. november 07. 08:22
.
2017. november 06. 22:56
Nem nagyon kellene félteni a miniszterek elnökét! igen jól tud ő a zavarosban halászni! -:))))
zakar zoltán béla
2017. november 06. 22:54
+"MN"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!