Berlinben minden kicsit más

2017. október 26. 08:42

Balogra is igaz az orbáni mondás, nem azt érdemes nézni, amit mond, hanem azt, amit csinál.

2017. október 26. 08:42
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
Mérce

„De akkor most melyik Balognak higgyünk? Annak, aki az ország legégetőbb problémáit a cigányságra akarja tolni, vagy arra, aki a romák megítélésén akar javítani? Végtelenül naivak lennénk, ha az utóbbira szavaznánk. Ugyanis Balogra is igaz az orbáni mondás, nem azt érdemes nézni, amit mond, hanem azt, amit csinál.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere felel jelenleg egy rakás olyan dologért, ami ebben az országban óriási problémákat okoz. Minisztériuma egy gigászira puffasztott bürokratikus útvesztő, amiben megfér a családpolitika és a vallás, a sport és a kultúra, oktatás és egészségügy, szociális szféra és a kisebbségek dolga, meg úgy mellesleg még a civilek is. És 2010 óta ezek közül a területek közül egy sincs, ahol ne történtek volna visszalépések (bizony, meg a sportban is!). Az oktatásban egyenesen tragikus lett a helyzet, a szociális szférát szinte teljesen szétverték, a civilek megsemmisítése is folyamatban van, kultúra területén totális dilettantizmus és ámokfutás zajlik, és még sorolhatnánk.

És mégis, valahogy nem omlott még a fejére ez az egész, Balog nem egy bukott miniszter, jön és megy, itt egy kicsit magyaráz arról, hogy a rossztanuló cigány gyerekek miatt rosszak a PISA-eredmények, ott meg emelkedett lélekkel értekezik a romák felemeléséről (lehetőleg jó messze, a fejlett Nyugaton, ahol ezt nyilván nagyra értékelik). Megteheti, ugyanis légüres térben van. Rendszereit pedig úgy építették ki, hogy sem a kórházi ápoló, sem a gimnáziumi tanár nem mer már önmagáért szót emelni, mert az állását veszélyezteti, nincs hangja az elnyomottaknak, a szegényeknek, a betegeknek és az időseknek sem, aki pedig értük dolgozik (mondjuk a civilek vagy a szociális szféra dolgozói), azokat fenyegetésekkel és megvonásokkal teszik némává.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. október 26. 20:16
Az új ellenzéki stratégia kiáll valaki és hazudik egy baromi nagyot. Hogy ez mit ér a választáson megtudjuk.
Mich
2017. október 26. 12:45
A Kettős Bérenc, aki most már libsibolsináci egyszerűséggel "mércének" nevezi magát..., hablatyol, azaz megmondja a tutit...
Berecskereki
2017. október 26. 10:37
Egészségügy. Kik voltak azok a nagy reformerek az egészségügyben, akik amit csak lehetett leépítettek? Az egészségügyben 2001-ben még 144 ezer fő volt, 2010-re a létszám 118 ezer főre csökkent, amely 26 ezer fő csökkenésnek felel meg. http://tinyurl.hu/pq7W/ Hova lettek ezek az egészségügyi dolgozók? Hova lett a bérköltségük? Egészségügyi miniszterek Molnár Lajos Kóka János Horváth Ágnes Székely Tamás
Berecskereki
2017. október 26. 10:34
Puczi Béla Hajléktalanul, szegénységben halt meg 2009-ben. 2002-2010 között mely pártok voltak kormányon? Csak nem az MSZP és SZDSZ? Szociális és munkaügyi miniszterek ebben az időszakban Göncz Kinga Kiss Péter Lamperth Mónika Szűcs Erika Bizony nem a MÁV épületének a falára kellene emléktáblát kitenni és nem cigány kulturális központ falára, hanem a téren jól látható emlékoszlopra felírva a rövid életrajzát és azt, hogy a Gyurcsány kormány ápoltja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!