Migránsok és klímamenekültek

2017. augusztus 25. 18:41

Bár a kormány erről nem szeret beszélni, a fejlettebb országokban dolgozó vagy végleg ott maradó magyarok is ennek reményében elvándorló gazdasági menekültek.

2017. augusztus 25. 18:41
Mangel Gyöngyi
Magyar Nemzet

„A történelmi korok népvándorlásai során a hódítás, a területszerzés, a természeti erőforrások megszerzése volt a cél, a meghódított népek olcsó munkaereje is számított, más esetekben a betörő ellenség előli menekülés, egyes területek túlnépesedése vagy a korabeli éghajlatváltozás is szerepet játszhatott. Felfedték egy közel negyedszázadig tartó rendkívül száraz időszak nyomait a XIII. század végén is. A klímaváltozás együtt járhatott egyes népek kényszerű áttelepülésével; vannak, akik a VIII–IX. századi nyugat-ázsiai népmozgásokat és az avar birodalom összeomlását is a szárazsággal magyarázzák. Múltbéli népmozgások és a mai menekültkérdés közé persze nem lehet egyenlőségjelet tenni, akkor sem, ha a migráció okai között esetleg vannak hasonlóságok. De vajon mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy miért indult el napjaink népvándorlása, és a tudósok miért jósolnak sokkal nagyobb emberáradatot a következő évtizedekre?

Mi minden kényszeríthet ma egy embert, családot, embercsoportot vagy akár népet migrációra? Van, akiket politikai vagy vallási nézeteik miatt üldöznek hazájukban, mások életüket, családjukat féltve a helyi vagy nagyobb háborúk elől menekülnek. Vannak gazdasági okból elvándorlók, megélhetést, jobb életet remélők. Bár a kormány erről nem szeret beszélni, a fejlettebb országokban dolgozó vagy végleg ott maradó magyarok is ennek reményében elvándorló gazdasági menekültek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. augusztus 27. 21:28
"MN"
Karbantartó9
2017. augusztus 26. 18:00
Amikor már azt hinnénk, hogy a kettősmérce és a kálmánolga alatt nincs semmi, akkor előbújik egy ilyen lepényhal és beleböffen a semmibe....szánalmas!
Rony Tronco
2017. augusztus 26. 17:19
Gyöngyi! Ne baromkodj!
Tatulus
2017. augusztus 26. 16:01
Idióta zöldfülű! Ez nem olvas újságot, mondjuk a hirdetési oldalt? 300.00 Ft.-os nettó béreket kínálnak, de inkább otthon ücsörögnek segélyszinten, mert lusták! Hónapok óta nem találok szakmunkást egy munkára- kijönnek ,megnézik, hitegetnek, eltűnnek! Talán nekiállok saját magam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!