Jókai Anna emlékére

2017. június 06. 09:24

A számos elismeréssel, köztük a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett írónő halálával pótolhatatlan veszteség érte a magyar kultúrát. Isten nyugosztalja!

2017. június 06. 09:24
Jobbik
Közlemény

„Jókai Anna emlékére

A Jobbik őszinte részvétét fejezi ki Jókai Anna családtagjai, hozzátartozói, barátai, ismerősei, tisztelői felé. A számos elismeréssel, köztük a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett írónő halálával pótolhatatlan veszteség érte a magyar kultúrát. Isten nyugosztalja!

Jobbik Magyarországért Mozgalom”

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2017. június 08. 07:06
Alapkerdes: kereszteny humanizmus. Mi a kapcsolata az elhunyt ironak, Jokai Annanak, a 20. szazad masodik fele magyar kereszteny muveszvilagahoz? Hogyan viszonyul ez a kevesse olvasott szerzo Pilinszky Janos, Nemes Nagy Agnes, Szabo Magda vagy akar Fekete Gyula, Czako Gabor iroi jelenletehez a diktatura idoszakaban? A kereszteny humanizmus olyan, mint az elet igenlese. A kifinomult (es Lendvai Ildikoval sulyosbitott) Aczel-fele kulturpolitika evtizedei alatt az a keres erkezett az irok fele a kommunistak reszerol, hogy Isten es az O papjai helyett irjanak realista alkotasokat a szocialista viszonyok kozott elo emberrol. Ennek az elvarasnak a tehetseg kulonbozo fokain sokan megfeleltek. Jokai Anna kiallt a migransok ellen, hangja maig kialt a fulembe: "Ezek tulsagosan eroszakosak, miert kene oket beengedni?" Kereszteny humanistakent probalom ertelmezni a mai napig. Ugy hiszem, ha mar katolikus hitrol szolunk, Ferenc Papa hangja itt inkabb mervado. Orban melle allni jelenthet dupla Kossuth dijat, de vegul ugyis az utokor rostaja fogja csak megmutatni, mi az ami fonnmarad rajta.
zakar zoltán béla
2017. június 06. 13:35
VVVona
néhai Ch.Pilot
2017. június 06. 11:24
Egy platformon a kormánnyal..., komolyan gondolta ezt a Segglik (ex-Jobbik)?
kálmi
2017. június 06. 11:12
A Magyar Nemzetben megjelent idézet éppen egy megszívlelendő mindannyiunknak, de a jobbiknak különösen! "Az ördög hátán ülünk, és próbáljuk arra vinni, amerre mi akarjuk. De eljön az a pont, amikor le kell szállni az ördög hátáról, különben egy tévedés rabjaként hal meg az ember. " Kár, hogy ez a nagyszerű gondolkodó, a magyaroknak méltán például szolgáló asszony nincs már közöttünk. Nyugodjon békében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!