A legelnyomottabb kisebbség Magyarországon

2017. június 14. 21:55

A fideszes értelmiség tagjai, akiknek minden egyes közpénzen fizetett sajtótermékükben harcolniuk kell, hogy hatvanezer karakterben ki tudják fejteni a Breitbartból fordított politikai véleményüket, 2017-re teljes jogú áldozattá váltak.

2017. június 14. 21:55
Gottmayer Lea
Reflektor

„Magyarországon sokáig az volt a belpesti értelmiségben az egyetlen megengedett módja egy politikai állítás igazolásának, ha elmondod, hogy félsz; hogy elnyomnak; hogy te vagy az áldozat. Aztán jött a fülkeforradalom és elérkezett az erő uralma. A régi hagyományos erények megbecsültsége visszaállt: ágaskodott a férfiasság. Magyarország erős lett, értett az erőből, és erővel kommunikált. Az erő nyelve lett a politika nyelve.

Ez volt legalábbis eredetileg a fideszes értelmiség narratívája, ők voltak a faszagyerekek, az erős fiúk a grundon, övék volt a legtöbb üveggyöngy. Kétharmad, fallikus szimbolika, kétharmad, Orbán Viktor, kétharmad.

Aztán történt valami. Nem annyira ment a szekér 2012 táján. A nagy agresszivitást, az ágaskodó hatalmat, a világmegváltó aufklärizmust, a mindentudó hozzáállást, azt hogy a jobboldal tudta ki hogyan éljen: nem díjazták a magyarok. Kellett egy másik recept. Kellett valami, ami újra összerántja a tábort. (...)

Ennek az ellenállásnak saját nyelve is lett. Sivalkodók. Konszarvatívok. Libtardok. Saját hőseik is lettek: Milo Yannuvalaki, akit annyira elhallgat a média, hogy még én is elfelejtettem a nevét. A nagy nemzeti szabadságharc így szövetségesekre talált, olyan szövetségesekre, akiktől szavakat, gondolati sémákat és konkrét cikkeket lehet kritkátlanul átvenni, hogy lehessen mivel kritizálni azokat, akik kritikátlanul veszik át a nyugati szavakat és gondolatokat.

Így a fideszes értelmiség tagjai, akiknek minden egyes közpénzen fizetett sajtótermékükben harcolniuk kell, hogy hatvanezer karakterben ki tudják fejteni a Breitbartból fordított politikai véleményüket, 2017-re teljes jogú áldozattá váltak. A legáldozatabb áldozattá. Olyan áldozattá, akit meg kell védeni mindig mindenkitől, aki nem azt mondja, amit ők. Az örök, kizökkenhetetlen áldozat lettek. Ők hazánk legelnyomottabb kisebbsége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mutimi
2017. június 15. 09:16
"Konszarvatívok" Ezt a kifejezést most látom először. De biztos ennek az oldalnak a saját nyelvéhez tartozik, igaz? A néninek az lehet a baja, hogy van élet a baráti körén kívül is. Szegény.
vizesnyolcas
2017. június 15. 09:04
Van egy kurvajó komment az eredeti cikk alatt Paróczai hozzászólótól: "A belvárosi liberális álértelmiség újabb nyavalygását volt szerencsém olvasni. Kicsavarták a fegyvert a kezükből, mert az eddig bepakolt bőröndökön rettegőktől elvitatták a legnagyobb fájdalom jogát. Bizony és ez csak az első lépés volt még! :-))))))))))))))))))))"
gwrf
2017. június 15. 08:31
Maradjunk annyiban, hogy a magyar parlamenti pártoknak nincsenek értelmiségijei, csak talpasai. Az értelmiségi egyik jellemzője, hogy nem hajlandó bármilyen szart visszaböfögni, amit a szájába adnak. Ilyen autonóm személy nálunk egyetlen párt környékén sem található. Volt pár az elmúlt 25 évben, de természetesen eltűntek. A mocsár nem tűri meg őket.
Baribál
2017. június 15. 07:18
Érdemes elolvasni az eredeti írást. Nem rossz ez. Olyan mint fideszes értelmiségi nem nagyon maradt mára. Ami maradt, például a Bayer Zsolt féle neobolsevik megmondók, meg tényleg csak az állandó ellenség kereséshez értenek. Felmutatni mást nem tudnak. És ebben valóban hasonlítanak az SZDSZ-es műértelmiségiekre. De hát nem véletlen az SZDSZ és a Fidesz viselkedése közötti túlzott hasonlóságra. Egy akolból vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!