Öngyilkos küldetésre indul az MSZP

2017. június 20. 08:22

Én az MSZP helyében nem nagyon piszkálnám a Lex-csicska okán született pillanatnyi ellenzéki egységet.

2017. június 20. 08:22
Dévényi István
Válasz.hu

„Másodszor is nekifut a parlamenti kormánytöbbség az úgynevezett Lex-csicska elfogadásának. Elméletileg a tiltott pártfinanszírozásnak üzennének hadat, gyakorlatilag meg, ha az elméleti szándék részhalmaza is a valódi szándékok teljes halmazának, akkor is minimum gyanús, hogy pont a Jobbik »Ti dolgoztok! Ők lopnak!« plakátkampánya serkentette tettekre a Fideszt.

Áder János azonban megfontolásra visszaküldte a nem kétharmados részeket is, így jöhet a második nekibuzdulás. Ami máris rég látott izgalmakat hoz, mert a háttérben mintha valamiféle Fidesz–MSZP összefogásszerűség kezdene felsejleni. Sokan ezt vélték kihallani Kósa Lajos, kormánypárti frakcióvezető szavaiból, miszerint ha az MSZP módosító javaslatai nem őrültségek, akkor akár meg is egyezhet a két párt.

(...)

Ha meg mégis rábólint a Fidesz a szocialista ötletcsomagra, akkor lehet tudni, hogy már most, előre kinyíltak a kiskapuk. Például lesz majd migránstémájú TV2–Tények országos plakátkampány, merthogy politikai hírműsor, és hát ez érdekli az embereket, ezt kell plakátra tenni, mit lehessen csinálni, ugye. Vagy valami egészségügyi háttérintézet folytat majd felvilágosító hadjáratot, hogy a migránsok miféle egzotikus betegségeket hordozhatnak. Vagy indul egy új hírportál, és véletlenül pont a Jobbik csicskulására szeretnének startként ráreflektorozni, mert annyira, de annyira küzdeni akarnak a szélsőségek ellen.

Szóval én az MSZP helyében nem nagyon piszkálnám a Lex-csicska okán született pillanatnyi ellenzéki egységet. Bár az is egyfajta megújulás, ha egy párt turbóba kapcsolja a kamikaze üzemmódot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. június 20. 14:26
Csak kibújt a szög a zsákból a "független" Válaszról kiderült, dehogyis az a gazdi érdekeiért harcol halálmegvető bátorsággal.
nyugalom
2017. június 20. 13:50
Aki Szegeden hosszu ido ota szoci varosvezet, mitol lesz, lenne egy orszag demokrata vezetoje? Senki nem tudja megtagadni onmagat!
zakar zoltán béla
2017. június 20. 13:45
Te jellemfrász!
ami személyes
2017. június 20. 13:40
Dévényi Úr ! Az a gyanúm akárhogy is lesz a választások után; marad a Fidesz, vagy győz az ellenzék ( egyben vagy darabokban) Simicskának már nem lesz szüksége Önökre .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!