Nem affirmáljuk a Jobbik transznéppárti identitását

2017. március 26. 17:55

Tudjuk, hogy ezzel azt kockázatjuk, hogy megkapjuk a politikai ciszszexizmus bélyegét. Vagyis hogy nem tartjuk tiszteletben kinek-kinek a választott politikai identitását.

2017. március 26. 17:55
Gottmayer Lea és Weiss Eszter
Reflektor

„A Jobbiknak nehéz volt az identitásának felvállalása, sok stigma érte. Amikor elkezdett úgy beszélni, mint egy Barátok Közt-forgatókönyv, legrégebbi barátai is eltávolodtak tőle. Például Novák Előd.

Sokan pedig, például mi, nem fogadjuk el annak, aminek legbelül mindig is vallotta magát: egy centrista, pragmatikus, posztideológiai néppártnak. Tudjuk, hogy ez egy radikális, már-már fasizmusra hajazó nézet részünkről, az identitások szabadságának korában. Tudjuk, hogy ezzel azt kockázatjuk, hogy megkapjuk a politikai ciszszexizmus bélyegét. Vagyis hogy nem tartjuk tiszteletben kinek-kinek a választott politikai identitását.

Mégis: Van még pár ember, akik nem hisznek a szabad identitásválasztásban és azt gondolják, hogy a szavaknak van még jelentése. A Jobbik semmi más, csak egy orosz érdekeket képviselő, szélsőséges kirekesztő párt. Akárhány vizslát vagy uniós zászlót rak a nyakába, ugyanaz marad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2017. március 27. 10:47
Gottmayer és Weisz. A nevetek determinálja az oldalt ahol álltok, de ezt az okoskodó szenvelgést lehetne rövidebben is: "Nincs bocsánat, nem felejtünk!" Ennyi is elég, és még őszintébb is.
Bűbájos Küsmödy
2017. március 27. 03:25
A szituáció szifilisztikája úgy orientálódott, hogy momentán az obszervatóriumok minoritása intraspecifikusan eldeformálódott, majd kapacitását tekintve szekularizálódott!
Mich
2017. március 27. 00:26
Szegény Köcsög... nem választhatja meg szabadon, hogy a jövő héten pl. transznáci vagy heterózsidó legyen...! Szerintem is ezt a Parlament elé kell vinni, biztos e mögött is azOrbán rejtőzik... Ez már Diktatúra!
Gyéressy Károly
2017. március 26. 23:58
"Gottmayer Lea Sára – a második megnyitó beszéd szerzőjének felvett neve. Róla annyit érdemes tudnunk, hogy korábban – ez év májusában – még lelkesen üdvözölte a Rosenfeld Mirjam Ráhel által jegyzett Transzzsidó kiáltványt, majd szeptemberben szatirikus cikket írt az identitások szabad piacáról mint áhított állapotról (Csak a szabad piac tudja elhozni az identitásszabadságot és a történelem végét), most viszont már a gój testbe született transzzsidók nevében leleplezi és kizárja a közösségből a náci múltját elhallgató Rosenfeld Mirjam Ráhelt, megvetése jeléül még annak gój nevét is megadva, ami sértésként nem kisebb annál, ami nemecsek ernőt érte."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!