Az igazi ruszofób az Putyin

2017. január 09. 14:42

Kritikai hangok jelentek meg, amelyek a Reflektoron megjelent Putyin-ellenes cikkeket ruszofóbnak, oroszellenesnek tartották.

2017. január 09. 14:42
Gottmayer Lea
Reflektor

„Amikor valaki külföldről kritizálja Magyarországot és erre a kormány azt válaszolja, hogy „nem hagyjuk bántani a magyar embereket” (vagy valami hasonlót), akkor az ellenzéki oldalon, jogosan, megy a hőbörgés, hogy a nagy veretes péklapátot vagy te a magyar nép maga. Te a kormány vagy. Itt még ilyenkor a Magyar Idők leírja, hogy de többséget kapott a magyar néptől a kormány ezért a kormány az maga a nép, amire meg az szokott lenni a válasz, hogy ugye azért az is maradhat a magyar nép, aki nem rátok szavazott.


Amikor valaki Izraelt kritizálja, mert éppen valakit bombáznak egy előzetes helló-szia nélkül, akkor is szokott lenni az a reakció, hogy de te náci vagy, mert zsidók = Izrael. Na, most, hogy ez sem igaz persze, ilyenkor is azok, akik általában egy fokkal cizelláltabban elmondják, hogy nem jelenti az izraeli kormány kritikája a világ összes zsidójának a kritikáját, még az összes izraeli kritikáját sem.  Jelenleg az izraeli kormány kritikája leginkább egy konkrét zsidó kritikáját jelenti: Netanyahujét.

Ezt a logikát, amit itt felvázoltunk terjesszük akkor ki más országokra is. Kit kritizál az, aki az orosz kormányzatot kritizálja? Szását, a murmanszki heringhalászt? Mindenkit, aki szereti a Mester és Margaritát? Mindenkit, aki orosz állampolgár? Mindenkit, aki járt már Oroszországban? Vagy inkább csak mindenkit, aki nem amerikai?

Segítek: az orosz kormány kritikája leginkább az orosz kormány kritikáját jelenti. Persze ez is jelenti pár orosz ember kritikáját: Putyin, Medvegyev, Lavrov, stb. De úgy a világoroszságét nem.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szamarhegy
2017. január 09. 17:00
Nekem sehogy se jön ki Lea írásából a mondanivaló logikája, de lehet bennem van a hiba :)
KannibálTatárÚr
2017. január 09. 15:21
Putyint kritizáljuk,nem az oroszokat. Az oroszok meg Putyint választották, az ő képviselőjük. Akkó mostan mi lesz? A Putyin hülye. Az oroszok okosak. Putyint választották. Nem látsz ellentétet?
néhai Ch.Pilot
2017. január 09. 15:10
És ilyeneknek fizessünk egyenlő bért?
mo ching
2017. január 09. 15:05
Fizet ez a liba, vagy a futtatója, hogy naponta szemlézi a mandi? Még kattintás-vadászatra sem jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!