Feleslegesen sírtak a Trump-hívők: nem gyalázza kedvencüket az új Star Wars

2016. december 15. 17:41

Ha nekik azt tanácsoljuk, hogy nőjenek fel, és ne hisztizzenek annyit, akkor nem túl hiteles, ha mi is túlérzékeny hópehelyként viselkedünk, amikor valaki a bálványukat támadja.

2016. december 15. 17:41
Laky Zoltán
Válasz.hu

Amiért mégis szót érdemel az ügy, az egy aggasztó jelenség. Eddig ugyanis éppen a polkorrekt baloldalra volt jellemző az az eszköztár, amit most a Trump mögött álló alt-right kezd átvenni. Eddig ők voltak, akik telehisztériázták a Twittert, ha szexizmust vagy rasszizmust észleltek. Ők háborodtak fel, amikor nem jelöltek fekete színészt Oscarra. Ők nyafognak, amikor fehér bőrű színészre bíznak egy más etnikai hátterű szerepet. Ő akarták bojkottálni a Trónok harcát a túl sok nemi erőszak miatt és ők követeltek női 007-es ügynököt a következő Bond-filmbe.

Ha nekik azt tanácsoljuk, hogy nőjenek fel, és ne hisztizzenek annyit, akkor nem túl hiteles, ha mi is túlérzékeny hópehelyként viselkedünk, amikor valaki a bálványukat támadja. A Star Wars történetesen nem teszi, de ha kritizálná is Trumpot, mi lenne? Semmi. Esetleg kellene egy safe space, ahol nem lehet rosszat mondani a leendő elnökre?

Ráadásul ha már mindenáron fel akartak háborodni, legalább választhattak volna olyan ürügyet, ami nem ennyire abszurd. Például hogy Az ébredő Erő után a Zsivány Egyesben ismét nő a főhős, amire mondhatták volna, hogy a férfi nem elleni feminista merénylet. Vagy amiatt, hogy kínosan ügyeltek rá, hogy a filmben minden etnikum képviseltesse magát (játszik benne mexikói, afro-amerikai, pakisztáni-brit és a piac nagyságára való tekintettel két kínai színész is). Ez sem lett volna jogos kritika, de legalább a valóságban gyökerezett volna.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2016. december 19. 23:49
Mivaaan? Kétségbe akarják vonni az elnöksége legitimitását, a legmocskosabb ürügyekkel (orosz ügynök stb.)ezen csak szabad felháborodni? Kilóg a lóláb simicsicska!
Graf
2016. december 19. 13:49
Nem tudom miért , de a szél ellen pisálóknak-lásd Laky Z. -és majd mindegyiknek nagy , görbe orruk, elefánt fülük és szopós szájuk van. Zolika b.meg használd a GPS-t mert el vagy tévedve. Trump jobb mint a hazudós, prostituált Hillary, de ő is a Ti emberetek lesz már kinyilvánított, hogy a West banki zsidó település építését támogatja , Ivanka lánya áttért a judea hitre, veje meg zsidó milliárdos. tehát ne sírj Zolika nincs még vége a ti mocskos világotoknak. Vigyázz, hogy mit irsz, mert Trumpnak jó az emlékezete.
Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy
2016. december 19. 13:47
A Trump-hívek nem sírnak, hanem azt mondják, hogy a kurva anyátokat. Ha ilyen lesz a Heti Válasz, akkor nem veszek többet. Ha sokan nem veszünk, akkor a szerző mehet majd szart lapátolni.
egysegelem
2016. december 16. 12:21
Nem ertem ezt a cikket a Star Warsnak mi koze trumphoz, hogy lett volna kepes kritizalni vagy lejaratni? WTF?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!