A nagymama, aki megteremti a karácsonyt

2016. december 27. 18:23

Mielőtt ajándékozunk, körbeálljuk a karácsonyfát és közösen elénekeljük a Kis karácsony, nagy karácsonyt, pedig már a legkisebb unoka is nagykorú, de ez valahogy olyan bájt ad az egésznek, hogy nem az ajándékokra figyelsz, hanem arra, hogy öleled a másikat, akit olyannyira szeretsz.

2016. december 27. 18:23
Csontos Dóra
Családháló
„Nem tudom, hogy nálatok ki a »karácsony-felelős«, de én egyértelműen kijelenthetem, hogy nálunk a nagymamám az. Minden évben összehozza a családot és emlékeztet minket a karácsony legfontosabb üzenetére: arra, hogy szeretni kell egymást, mert a család a legfontosabb az életben!
 
A Szentestét a párommal kettesben töltjük – amit mi csak karácsonyindítónak hívunk –, eszünk-iszunk, ajándékozunk és kettesben nézzük a karácsonyi filmeket. Nyugi, számunkra Kevinen túl is van élet, bár ő elengedhetetlen része a karácsonynak, így a három nap valamelyikére mindig besuvasztjuk.
 
Aztán elérkezünk karácsony első napjához, ami – nálunk legalábbis – a tökéletes karácsonyi nap. A nagymamához utazunk, aki bár minden évben megfogadja, hogy nem süt-főz annyit mint korábban, mert már nem bírja, mindig megszegi a saját maga által hozott szabályt. Tegnap is volt az asztalon halászlé és húsleves, többféle hús 4 féle körettel és még ennél is több sütemény. Gondolom, és persze remélem is, hogy sokatoknak van olyan rokona, aki szintén kimaxolja a karácsonyi menü fogalmát...
 
De bevallom őszintén, nemcsak a sok finomság miatt szeretek annyira hazajárni karácsonykor a nagyimhoz, hanem azért is, mert ő a mai napig összefogja a családot és megteremti a szeretet ünnepét. Míg mi az ebédlőasztal körül csacsogunk, addig ő észrevétlenül eltűnik és csak arra leszünk figyelmesek, hogy szól a csengőszó. Mielőtt ajándékozunk, körbeálljuk a karácsonyfát és közösen elénekeljük a Kis karácsony, nagy karácsonyt, pedig már a legkisebb unoka is nagykorú, de ez valahogy olyan bájt ad az egésznek, hogy nem az ajándékokra figyelsz, hanem arra, hogy öleled a másikat, akit olyannyira szeretsz.”
 

(...)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!