Szegények fosztogatói

2016. november 30. 10:41

A mélyszegénységben élő, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatására szánt uniós pénzeket ugyanúgy osztották el, mint a trafikokat.

2016. november 30. 10:41
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
168 Óra

„Egyre többen fejezik be az általános iskolát, két gilvánfai lakosnak pedig már érettségije is van. A faluból elszármazott, Hollandiában dolgozó Orsós György esztergályos híre pedig már bejárta az Ormánságot. Mindeközben a lehetetlent nem ismerő pedagógusok felnőttképzést is indítottak a Tanoda falai között, huszonkét roma asszony próbálja befejezni gyerekfejjel abbahagyott elemi iskolai tanulmányait. Gilvánfán még a közmunkaprogram is jól működik. A vályogvető mintaprogramban a falu végén már tizenkét csinos kis házat építettek fel a közmunkások – saját maguknak.

Ezt, az emberi élet lehetőségével kecsegtető halvány reménysugarat oltotta ki egyetlen pillanat alatt a miniszté­­riumtól kapott levél, amelyben örömmel értesítették a Tanoda működtetőit, hogy a jövőben ne számítsanak az állam támogatására. Mert bár uniós pénzekből korábban soha nem látott összeget, ötmilliárd forintot különített el a kormány tanodák fenntartására és fejlesztésére, ebből azonban gyakorlatilag egyetlen, évek óta jól működő ilyen intézmény sem kapott. A hatalmas támogatási összeg kedvezményezettjeinek döntő többsége most alakult, semmiféle szakmai tapasztalattal nem rendelkező, hatalomközeli alapítvány és egyházi intézmény lett. A mélyszegénységben élő, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatására szánt uniós pénzeket ugyanúgy osztották el, mint a trafikokat. Sok-sok éve sikeresen működő intézmények nem kaptak támogatást, újonnan alakult, haveri vállalkozások viszont egész tanodahálózatot alakíthatnak az uniós pénzből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. november 30. 15:33
Kommunisták ellenzékben osztogatnának ha kormányon vannak fosztogatnak csődbe ,,komcsi vezérek lettek a burzsuj kulákok most ők eszik a boxot.
áfonya
2016. november 30. 15:30
Szegények fosztogatói 1945-ttől a kommunisták ,államosított kis emberek tulajdonát 1989 után a néptől elrabolt vagyonokat maguknak kiprivatizálták se pénzért. Kommunistákból lettek dollárkommunisták,ahányszor nevet szineket váltottak annyiszor tették tönkre az országot .Utóbb az eu segítségével .
jött a csősz és mindenkit hazazavart
2016. november 30. 13:53
"A valaha szebb napokat látott ormánsági Gilvánfa Magyarország egyik legszegényebb települése, két család kivételével romák lakják, összesen 412-en. A faluban nincs iskola, régen bezárt a bolt, a kocsma és az iskola is," "Gilvánfának rossz híre van a környéken, volt olyan hónap, hogy a faluban működő kicsi boltba hússzor is betörtek." akkor most van bolt vagy nincs?
nyugalom
2016. november 30. 13:35
Most beszél mélyszegénységről, hátrányos helyzetű gyerekekről, amikor az étkezésük, a könyvellátásuk ingyenes és még lehetne sorolni a sok-sok családi kedvezményt! Mikor írta ezt a cikket - csak nem Gyurcsány idejében, csak véletlenül a fiókban most találta meg? Szerencsétlen komcsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!