Hillary Clinton veresége a liberális feminizmus veresége

2016. november 12. 15:42

Donald Trumpra több fehér nő szavazott az amerikai elnökválasztáson, mint Hillary Clintonra.

2016. november 12. 15:42
Gottmayer Lea
Reflektor

„Donald Trumpra több fehér nő szavazott az amerikai elnökválasztáson, mint Hillary Clintonra. Ez az adat talán jelenthetne valamit azoknak, akik szerint az amerikaiak szexizmusa miatt veszített Clinton (vagyis hogy még egy Trumpot is inkább választanak meg, mint egy nőt).

Azok, akik szerint azért nyert Trump, mert Amerika egy szexista és rasszista ország, azok egy valamit tudnak: olyan közbeszédet kialakítani, amely annyira lenézi az átlag választókat, hogy mindig a mindenkori Trump fog nyerni.

A választás egyik döntő adata az volt, hogy Trump többséget (53%) szerzett a fehér női szavazóknál.  És ha az adatokat tovább bontjuk, az is látható, hogy csaknem kétszer annyi egyetemi diplomával nem rendelkező fehér nő szavazott Trumpra (62%), mint Hillaryra. Ez azt mutatja, hogy a feminizmusnak az a formája, amit Clinton képviselt, nem a munkásosztálybeli fehér nők feminizmusa. Ahogy egy Trumpra szavazó fehér nő mondta a Guardiannak: »azért szavaztam Trumpra, mert Amerika egyszerű gazdasági problémákkal küzd, és ezeken változtatni kell«, valamint »olyasvalakit akartam a Fehér Házban, aki dühös a terrorizmus és a radikális iszlám miatt«.

Az a minősíthetetlen stílus, ahogyan Trump beszélt a nőkről, nem érdekelte ezeket a nőket, mert ennél fontosabbnak tartották, amit Trump mondott az iszlámról, a bevándorlás okozta lefelé tartó bérversenyről (ami akár így van akár nem, ők így élték meg) és arról, hogy az Obama-évek alatt nem javult az életszínvonaluk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopa
2016. november 14. 13:00
liberális feminizmus liberális fasizmus fasiszta feminizmus anális izmus tele ezekkel a tököm
peninsulavaldes
2016. november 13. 13:33
én úgy tudom,hogy a feministák között sem volt egységes támogatás Clintonné mellett
Sir Galád
2016. november 13. 10:10
Szerintem egyre viccesebb ez az egész. A ballibek azt hiszik eljött a sátán, a jobboldal azt hiszi megjött a megváltó, miközben csak egy bohócot látunk, akivel megvezettek mindenkit...:)
pollip
2016. november 13. 08:56
Megőrültek: 2016. november 11. péntek 11:27 2016. 11. 11. 12:53 Őrjöngő liberális düh: már elnökgyilkosságban gondolkodnak Csépányi Balázs Úgy látszik hiába nyerte meg az amerikai elnökválasztást Donald Trump, nem került le a liberálisok céltáblájáról. Sőt, a helyzet még durvább lett. „Mértékadó” nyugat-európai újságok publicistái, jelesül Monisha Rajesh (Telegraph, The Guardian) és Marc C.O Flaherty (Financial Times) a következő megdöbbentő beszélgetést folytatták a twitteren: Monisha Rajesh: – Itt az ideje egy elnöki merényletnek Marc C. O’Flaherthy: – Haaa… Csak erről beszélgettünk az elmúlt órában unnamed moni moni2 Monisha azóta törölte a teljes Twitter profilját, Marc pedig levédette, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá. De az internet nem felejt: ITT elolvasható Monisha Rajesh twitter oldala. Ébresztő világ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!