12+1 jel, hogy menthetetlen liberális vagy

2016. november 16. 07:34

Úgy gondolod, hogy ha Orbán Viktor tükörtojást reggelizik, akkor tükörtojást enni fasiszta dolog?

2016. november 16. 07:34
Gottmayer Lea
Reflektor

Úgy gondolod, hogy ha Orbán Viktor tükörtojást reggelizik, akkor tükörtojást enni fasiszta dolog?

Előfordul, hogy egy-egy szituáció közben gyorsan csekkolod a privilégiumaidat, ráadásul büszke vagy arra, hogy ha egy sosem hallott, újonnan felbukkanó kisebbségről, például a genderfluidokról hallasz, energiát fektetsz abba, hogy megtanuld, hogyan vannak elnyomva?

A politikát szerinted a szakértelemnek kell irányítania, az értékviták csak a parasztvakítás részei?

Azért jársz bulizni a VIII. kerületbe a VII. helyett, mert ezzel állsz ki a kirekesztettekért?

Harcoltál a vasárnapi zárva tartás ellen és baloldalinak érezted magad tőle?

Meggyőződésed, hogy vitapartnerednek a hatalmi struktúrákban betöltött helye (cisz, hetero, fehér, középosztálybeli stb.) minden esetben felülírja az álláspontja melletti érveket, és erről kéretlenül fel is világosítod?

Úgy gondolod, hogy az azonos neműek házasságát mint a melegmozgalom végső/ legfőbb célját kritizálni homofób dolog? Továbbá ezzel az illiberális tettel bárki kiírja magát a demokraták közösségéből?

Azt gondolod, hogy a jelenlegi gazdasági rendszer a létező világok legjobbika, és szükségszerűen összekapcsolódik a demokráciával - és bármely elemét kritizálni az fasizmus? ()

8-9 pont: Szép reményű ifjú liberális vagy

Már az Orbán-rendszerben ébredtél politikai öntudatra, az SZDSZ-t csak az idősebbek történeteiből ismered. Aktivista hírű szórakozóhelyekre jársz, és minden fontosabb ellenzéki demonstráción ott vagy. Egyszer még Gyurcsányt is meghallgattad. Nem szívesen határoznád meg a szexuális irányultságodat, mert egy emberi lényt nem lehet ilyen erőltetett társadalmi konstrukciókkal meghatározni.

10-11 pont: A liberalizmus mártírja vagy

Liberálisnak lenni a mai Magyarországon folyamatos szenvedést jelent, de te büszkén viszed ezt a keresztet. Miközben a pesti kátyúkat kerülgeted, önmagadban egy parányi kis Nyugat vagy. Tegnap is kaptál egy emailt egy New York-i haverodtól, amiben Orbánon szörnyülködött, és elismerését fejezte ki, hogy Te még itt kitartasz. Jól esett.

12 pont: Menthetetlen liberális vagy

Számodra nincs kiút. Örökké itt leszel az intoleráns, műveletlen, visszamaradott és egyáltalán nem menő emberiséggel összezárva.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2016. november 17. 08:42
20 perce az aktivista hírű szórakozóhelyen röhögök, és eszembe jut róla Rejtő, hogy tessék mondani, itt van az alvilág?:-))))))
ato boldizsár
2016. november 17. 00:06
"Már az Orbán-rendszerben ébredtél politikai öntudatra, az SZDSZ-t csak az idősebbek történeteiből ismered." :DD
Szvidrigajlov
2016. november 16. 17:44
Remek ez a Lea! Lea zárdrágítókkal! Lea sötétben bujkálókkal. Egyébként, Lea, a liberális nem hordja a keresztet, hanem ácsolja. Hogy aztán arra feszítse meg, aki nem ért vele egyet, mert ez a szórakozása. Olyankor röhög a legjobban. De én megbocsátom, mert nem tudja mit cselekszik. Amit ő (a liberális) hord, az a visszavonhatatlanul a hátába döfött vöröscsillag. Érzi, hogy szúr, hogy nehéz, de nem tud tőle szabadulni.
kjkj945
2016. november 16. 15:56
0 pont: Gratulálunk, te egy fasiszta vagy Pedig csak egy átlagembernek tartod magad? Látod, azok mind potenciális fasiszták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!