Várható októberi megjelenések

2016. szeptember 20. 13:49

Nagy erőkkel vágtunk neki a szeptembernek, e sorok írásakor a hónapra bejelentett hét könyvünkből már négy megjelent. Októberben sem fogunk sokat pihenni, hat könyvvel készülünk, ráadásul öt új szerzőt mutatunk be!

2016. szeptember 20. 13:49
Agave Könyvek
Agave Könyvek

A hónapot talán az egyik leginkább várt könyvünkkel nyitjuk: jön az Alvó óriások, 2016 legnépszerűbb sci-fi debütálása. Sylvain Neuvel úgy robbant be a köztudatba idén, mint két évvel ezelőtt Pierce Brown, a regénye hatalmas népszerűségnek örvend, ráadásul lassan elkészül a folytatása, amit jövőre minél előbb ki szeretnénk adni. Az Alvó óriásokat egy külön posztban már bemutattuk részletesen, érdemes mindenkinek elolvasnia, aki még nem látta. A könyvet mindenkinek ajánljuk, aki szereti a rejtélyeket, a megmagyarázhatatlan jelenségeket és az élvezetes katonai és kutatási részeket. Külföldön A marsihoz, illetve a stílusa miatt a Z világháborúhoz szokták hasonlítani, mi ehhez annyit tennénk még hozzá, hogy számunkra nem egyszer az X-akták hangulatát is hozta.

Egy héttel később, október 11-én egy új horror szerzőt mutatunk be. Ania Ahlborn munkásságára tavaly figyeltünk fel Frankfurtban: épp Blake Crouch ügynökével találkoztunk, és meséltük neki, hogy a Wayward Pinest követően szeretnénk komolyabban felépíteni a horror szekciónkat, mire annyit mondott, hogy szerinte Ania Ahlborn műveit olvassuk el, mert minden könyve rendkívül népszerű Amerikában. A Vértestvérekkel (Brother) kezdtük, és amint befejeztük, megvettük a jogait. A regény egy sorozatgyilkos családról szól; pokoli utazás az amerikai vidék kietlen zugaiba, ahol velejéig romlott emberek tesznek kimondhatatlan dolgokat. A Vértestvérek nem csak az utóbbi évek egyik legsokkolóbb horrora, de egyben tanúbizonysága annak is, hogy a műfaj nem csak a férfi szerzőké. Ráadásul, mint láthatjátok a borítón, Nick Cutter nagyon szerette, úgyhogy a rajongóknak mindenképp érdemes lesz figyelniük erre is.

Nem sokkal ezután érkezik a felújított kiadása Ray Bradbury kultikus Fahrenheit 451 című történetének, ami mellett természetesen megtalálható lesz az az öt novella is, ami a korábbi kiadásunkba már bekerült. Nem titkolt célunk Philip K. Dick mellett Bradbury legfontosabb műveit is piacon tartani a kornak megfelelő köntösbe öltöztetve. Jövőre ráadásul egy új novelláskötetet is kiadunk tőle, jön majd a sokak által várt The October Country. (…)

A hónap második felében egy új urban fantasy sorozatba is belekezdünk: a Flexben egy teljesen eredeti mágiarendszer találkozik egy furcsa droggal, a kettő együtt pedig elképesztő dolgokra képes... vagy akár borzasztó katasztrófára. Ferrett Steinmetz regénye 2015 egyik váratlan, független kiadású sikere volt, és többek közt olyan szerzők beszéltek róla elismeréssel, mint Dan Wells, Robert Jackson Bennett, Ann Leckie és Ken Liu.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!