A migrációt nem állíthatjuk meg, csak az emberségről és az igazságról mondhatunk le

2016. augusztus 01. 12:35

Számít-e, hogy Orbán és kollégái nyugodtan alszanak, miközben a líbiai partoknál európai önkéntesek részvételével halásszák ki a holtesteket a vízből?

2016. augusztus 01. 12:35
Horváth Lilla
Kettős Mérce

„Számít-e, hogy Orbán és kollégái nyugodtan alszanak, miközben a líbiai partoknál európai önkéntesek részvételével halásszák ki a holtesteket a vízből? Számít-e, hogy a kormányunk, ahelyett, hogy azon dolgozna, hogy egy valóban többpólusú világban, amelyben Európának is új utakat kellene keresnie a zavarosban való halászat helyett, szolidáris kiutat és fenntartható működési módokat találjunk a nemzetközi konfliktusokra, és a valós válságokra - kerítések építésével, plakátok és konzultációk szervezésével, meg hazug dicshimnuszok zengésével pazarolja a drága időnket, miközben persze »átláthatatlanul vagyonosodik«, azaz annyit lop, amennyit nem szégyell?

Számít-e, hogy az »európai elit« válságának részeként a kelet-európai elit sem képes reménykeltően elmagyarázni, milyen fejlődési modellek hozhatnának valódi felzárkózást a régiónak, hiszen hosszútávon nyilván Magyarország sem rendezkedhet be arra, hogy a mozdulni képes fiatalok kivándorolnak, és a hanyatló nyugaton kamatoztatják a magyar köz- és felsőoktatásban csiszolt tudásukat. Számít-e, hogy míg vezetőink kisvasutak, stadionok, alternatív médiavalóság és a vazallusi rendszer építésével vannak elfoglalva, a jövő szempontjából alapvető fejlesztések maradnak el az országban?

Számít-e, hogy Orbán több európai vezetőhöz hasonlóan, azért nem tudja elképzelni sem, hogy menekültek és szegény bevándorlók letelepedését segítse, mert nemzeti viszonyok között sem akar befektetni az emberekbe – a csókosok kivételével persze. Hiszen a szegényekre, alsó középosztályra, azaz a nemzet zömét adó milliókra csak afféle hasznosítható, igazságtalanul adóztatható, megvezethető, olcsó bérmunkára vagy közmunkára fogható, ingatlanfejlesztők kedvéért kilakoltatható »emberi erőforrásként« tekint. Akiknek feje fölött a Balog Zoltán-féle emberminiszterek szerveznek álkonzultációt, vagy jelentik ki, a tényekkel szokás szerint hányavetin szembeszállva, hogy a szegregáció üdvözítő.    

Igen, azt gondoljuk, hogy mindez számít, még akkor is, ha a következmények a rohadó egészségügyben, a forrongó oktatásban, az elvándorlásban, a rezignációban és a növekvő gyűlöletben mutatkoznak meg. A gazdasági, elit- és demokráciaválság nálunk is nagyban zajlik, az, hogy egyelőre a Fidesz győzedelmeskedik benne, nem jelenti azt, hogy a király ne lenne meztelen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2017. február 06. 15:21
Szaud-Arábia annyira meg tudta állítani a migrációt, hogy még az általa beengedett indiai vendégmunkásoknak sem ad enni. Többtízezer indiai vendégmunkás éhezik Szaud-Arábiában, mert nem kapták meg hét havi munkabérüket! http://vs.hu/kozelet/osszes/hazavinnek-az-ehezo-indiaiakat-szaud-arabiabol-0731?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main
Harangláb
2017. február 06. 15:21
Költözz a migráncsok hazájába és simogasd őket ott! Nehogy már az Orbán legyen a hibás ezért az egész f@szságért, amit műveltek!!! Ócska pótcselekvés az egész, ha már nem bírtok magatokkal, és unjátok a szobakutyáitokat, nevelgessetek tamagocsit...
malakka
2017. február 06. 15:21
Aszongya: "a forrongó oktatásban" Halló, halló, Föld hívja liberálisékat! Nem tűnt fel, hogy mióta az agyonterhelt- és sanyargatott tanerőknél beköszöntött a nagy nyári lébec, azóta a forrongás heve és intenzitása némileg visszaesett - mondjuk valamely ellenzéki pártocska támogatottságának szintjére?
marós
2017. február 06. 15:20
Ja,Orbán a felelős, hogy ilyen hülyék igyekeznek butítani a lakosságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!