Valami bűzlik

2016. május 08. 09:12

A hegyről, a Cinege utcából nehéz észrevenni: az a homályos folt, valahol a szürke köd alatt, az lehet Pest – de kit érdekel, ha úgyis mindjárt elfoglaljuk a Várat?

2016. május 08. 09:12
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszabadság

„A hegyről, a Cinege utcából nehéz észrevenni: az a homályos folt, valahol a szürke köd alatt, az lehet Pest – de kit érdekel, ha úgyis mindjárt elfoglaljuk a Várat? A Pasa parkban ugyanúgy nem érzik, mint a Béla király úton, és sem a Felcsút-külsői Mészáros-birtokot nem érinti, sem a turai mesekastélyt, amelyet egy önzetlen törvénymódosításnak köszönhetően nem közpénzből újíthat fel ismeretlen, de az Orbán-közeli újvállalkozói karból LED-lámpaként kiragyogó tulajdonosa.

A magyar elit nem vesz róla tudomást – kerestek már rajtunk annyit, hogy a szó szoros és átvitt értelmében is felülemelkedjenek, kívül helyezkedjenek rajta –, de ettől még a probléma létezik: Magyarország levegője, elsősorban a sűrűn lakott, közlekedéssel, illetve iparral élő területen, annyira mocskos, hogy egyedül Kínáéhoz mérhető, ahol az emberek a téli fél évben hónapokig nem látják az eget, és csak maszkban merészkednek ki az utcára.

Az is elég furcsa, hogy a globáltőke szekerét toló Forbesnak kell szólnia: minden évben egy kisvárosnyi magyart veszítünk el idő előtt a légszennyezés miatt. Az igazán ijesztő azonban az a közöny, amellyel a döntéshozók szemlélik az évente ismétlődő tömeghalált: Habony Árpád valószínűleg egyetlen görbe hétvégére többet költ annál a 30 millió forintnál, amennyit a következő költségvetés arra áldoz, hogy végre tisztább legyen nálunk a levegő.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2016. május 09. 01:21
"Valami bűzlik." A szappan és a víz csodákra képes, egyszer próbáld ki te is!!!
Bokros Birka
2016. május 08. 22:31
Hát túl közel van az orrod a szádhoz, aztán meg túl nagy is, azért érzed a bűzt ott a Szabadnépnél. Bár a proli mentalitásnak is átható szaga van.
atila68
2016. május 08. 19:08
Lélegeztetőgépben az mennyi Miklós? Neked dízeled van?
Peter8811
2016. május 08. 15:49
Igen valami bűzlik, a Teller levél és a Murányi szag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!