Időutazós magyar film a mozikban – Hurok

2016. április 18. 10:57

Megbocsátható a film vége felé jelentkező egy-két logikai baki is, amiről spoilerezés nélkül nem nagyon lehet beszélni – így aztán csak annyit, hogy ezen bakik elkerülhetőek lettek volna.

2016. április 18. 10:57
Szélesi Sándor
SFportal

Kevés főszereplős film a Hurok, a színészek viszont mind nagyon jók. Száraz Dénes (Ádám), Martinovics Dorina (Anna), Anger Zsolt (Dénes), Hegedűs D. Géza (Ádám apja) hozzák az aprólékosan felépített, természetes karaktereket. A rendező biztos kézzel és szemmel vezette a színészeket, nincs egy pillanatnyi üresjárat sem. A sztori nem ül le, folyamatosan pörög, és emiatt aztán néha a kicsit túl kerek dialógusok is megbocsáthatók.

Megbocsátható a film vége felé jelentkező egy-két logikai baki is, amiről spoilerezés nélkül nem nagyon lehet beszélni – így aztán csak annyit, hogy ezen bakik elkerülhetőek lettek volna, ha a rendező-író sci-fis énje egy kicsit felülírja a filmes énjét, tudniillik meglátásom szerint a »filmes megoldás« okozza a problémát.

Ezzel együtt is, a Hurok egy élvezhető időutazós thriller, ahol rendben vannak a szereplők, helyszínek, képek, és a történet. Nincs kimondva, hogy hol játszódik, melyik városban, a feliratok angolok, sőt az Ádám, Anna, Dénes nevek is nemzetköziek. Ez a film nem magyar, a kijelentés jó értelmében; az SFportal olvasóinak egyszerűen muszáj elmenniük a moziba, és megnézni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!