Nyílt levél a Magyar Űrkutatási Iroda (MŰI) vezetőjének, Dr. Tari Fruzsina Osztályvezető Asszonynak

2016. április 04. 08:53

Mire alapozod, személyesen, és mint a Magyar Űrkutatási Iroda / NFM Elektronikus Hírközlési és Űrkutatási osztály vezetője is, hogy a Puli mögött nincsen tartalom, termék?

2016. április 04. 08:53
Pacher Tibor
Pulispace

Tisztelt Osztályvezető Asszony,

Kedves Fruzsina!

Szóbeszéd alapján már többször is eljutott hozzám a hír, hogy nem tartod semmire a Puli projektjét, és ezzel megkérdőjelezed az én emberi és szakmai integritásomat is. Mi a Pulinál nem sokat adunk a szóbeszédre, ezért eddig nem is foglalkoztam sem én, sem a csapat az ilyen jellegű pletykákkal.

Viszont nemrég lehetőségünk adódott, hogy a Millenárison nagy sikerrel futó »Gateway to Space« kiállításon bemutathassuk a Google Lunar XPRIZE projektet, ezen belül a Puli Space tevékenységét a közönségnek. A kiállítást itthon szervezők természetesen megkérdezték a kiállítás tulajdonosát, hogy erre látnak-e lehetőséget.

Tegnap (2016.febr. 22.) a következő választ kaptam L. Sándor úrtól:

»... lecsekkolták a projekteteket, méghozzá a magyar űrügynökségnél és ők nagyon ellenezték az együttműködésünket. A kérdésemre elmondta, hogy az ügynökség arra hivatkozik, hogy PuliSpace mögött nincsen tartalom, termék és kifejezetten károsnak tartják a tevékenységeteket, és sokkal inkább javasolnának más magyar céget erre.«

Ennek alapján tisztelettel megkérdezem Tőled a következőket (azt gondolom jogosan feltételezve, hogy a fenti megfogalmazásban az Általad vezetett Magyar Űrkutatási Iroda (MŰI) / NFM Elektronikus Hírközlési és Űrkutatási osztály értendő a »magyar űrügynökség« fogalma alatt):

  • miben, hol, milyen kárt okozott a Puli projekt tevékenységévél? Kérlek sorold fel tényszerűen mindazt, amivel alátámasztod azt a kijelentést, hogy kifejezetten károsnak tartod / tartja a MŰI a Puli tevékenységét.

  • mire alapozod, személyesen, és mint a Magyar Űrkutatási Iroda / NFM Elektronikus Hírközlési és Űrkutatási osztály vezetője is, hogy a Puli mögött nincsen tartalom, termék?

  • Milyen információk alapján jelented ki ezt?

Megítélésem szerint ezen kijelentéseiddel degradálod és sérted többek között a Puli

  • több, mint száz segítőjének eddig mintegy 60.000 óra önkéntes munkáját

  • szakmai partnereinek és támogatóinak hitelességét

  • három, neves szakmai partnerekkel együttműködve gondosan előkészített és végrehajtott terepteszten  elért eredményeit

- MARS2013, Marokkó - http://oewf.org/en/portfolio/morocco-mars-2013/
- Mauna Kea, Hawaii Big Island, PISCES -
http://www.pacificspacecenter.com/wp-content/uploads/2014/01/december-2013-newsletter.pdf
- AMADEE15, Ausztria - 
http://oewf.org/en/portfolio/austria-amadee-15/

Facebook fotó #1 - Facebook fotó #2 - Facebook fotó #3

  • a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által a World Science Forum résztvevői számára rendezett »Smart Hungary« kiállításon való meghívott részvételét (ld. csatolmányok)

  • több száz sikeres bemutatóját és előadását Magyarországon és külföldön - 2010, 2011 és 2012 még feltöltés alatt.

Csatolom ezen kívül Chanda Gonzales-nek, a Google Lunar XPRIZE menedzserének állásfoglalását.

A fenti információk az NKFIH és Ms Gonzales levelei kivételével bárki számára elérhetőek az interneten; a felsorolás ráadásul nem is teljes.

Kérdéseim még: 

  • véleményed szerint fennállhat-e kijelentéseid alapján az üzleti/személyes hírnév- és hitelrontás megalapozott gyanúja a Puli és személyem kárára?

  • tisztában vagy-e azzal, hogy hivatalos szervként megalapozatlan és vádaskodó véleményt nyilvánítva milyen kárt tudsz okozni a magyar űrtevékenységnek?

Kiegészítésnek néhány információ magáról a Google Lunar XPRIZE projektről, annak nemzetközi megítéléséről:

Meggyőződésem egyébként, hogy összefogással, közösen sokkal többet tudnánk tenni hazánkért, a mindannyiunk által fontosnak tartott űrtevékenységért.

Várom azonnali, érdemi érveléssel alátámasztott válaszod.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2016. április 12. 14:57
Anélkül, hogy a Puli Projektet minősíteném, azért Fruzsina életrajza is jó poén: "Az alapvégzettségem jogász, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem és már ott tanultam világűrjogot, amely abszolút magával ragadott. Ezért kerestem azokat a lehetőségeket, amelyekkel ezt ki lehet egészíteni. A Műszaki Egyetemen ipari termék- és formatervező mérnök szakon végeztem. Végül Párizsban világűrjogi és távközlési jogi szakképesítést szereztem. Azt gondolom, hogy ez a kombinációja a szakismereteimnek, amellyel egyébként Magyarországon egyedül én rendelkezem, alkalmassá tesz a Magyar Űrkutatási Iroda vezetésére." Világűrjog, LoL.
alf
2016. április 06. 15:09
én csak sok sikert tudok kívánni a pulinak, mutassátok meg!
ipsirc
2016. április 05. 17:42
Ha valakit tényleg érdekel ez a projekt... http://puli.sirc.hu/
Matróz Kommandó
2016. április 05. 17:39
Hát igen, ez egy marketing akció, és jó megélhetést biztosít néhány embernek. Nem csoda a felháborodás, ha beleköpnek a levesükbe. Ékes bizonyítéka ennek ez a levél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!